Pierderea auzului si dementa

Ce intelegem prin pierderea auzului din cauza varstei mai inaintate? Cum influenteaza aceasta dezvoltarea dementei?

Pierderea auzului odata cu inaintarea in etate reprezinta una din temele tot mai des cercetate de catre specialisti. Medicii germani sustin ca desi nu exista nicio tulburare  a capacitatii si a performantei creierului atunci cand exista deficiente ale auzului la persoanele mai in varsta, aceasta afectiune are totusi elemente comune cu dementa.

Capacitatea de comunicare este restransa, cooperarea are de suferit, apare agesivitatea si interiorizarea, "retragerea" din viata sociala, izolarea completa si ganduri sinucigase reprezinta urmari ale ambelor boli.

Pe langa acest lucru, o treime din pacientii geriatrici se confrunta atat cu o deficienta a auzului sau pierderea lui completa, cat si cu o forma a dementei. Cu cat bolnavii de dementa aud mai putin, cu atat avanseaza mai mult aceasta boala crunta.

In acest caz tulburarile de comportament devin din ce in ce mai multe si se agraveaza pe zi ce trece.

Sursa foto

Articole asemănătoare

 • Acidul folic si vitamina B12 ar putea preveni nasterea copiilor cu unele defecte

  Sanatatea si siguranta copilului este intaia prioritate a unei mame adevarate. La inceput, grija manifestata pentru sine inseamna de fapt grija pentru copilul pe care il poarta in pantece. Iata de ce alimentatia din timpul sarcinii trebuie sa fie cat se poate mai corecta si “sanatoasa”.

 • Bolile vinurilor. Otetirea si amareala vinului

  Responsabila pentru otetirea vinului este o bacterie ce provoaca la suprafata vinului o pelicula fina, de culoare albicioasa, uniforma. Cu timpul aceasta pasla se destrama si se depune la fundul vasului, formand asa-zisul "cuib de otet".

 • Fitomedicina

  Medicamentele pe baza de plante sunt folosite in toate culturile si civilizatiile, acestea jucand un rol cheie si in sistemele moderne de sanatate.

 • Plantele exotice si ingrijirea lor pe timpul iernii

  Plantele exotice aflate in interior sunt printre cele mai pretentioase si trebuie sa li se asigure conditii apropiate zonelor de origine.

 • Plantele si inghetul

  Fie ca este vorba de puieti de pomi fructiferi sensibili la curentii reci de aer sau la vanturile puternice sau sunt plante cu flori ori arbusti pretentiosi la trecerea peste iarna, toate plantele necesita protectie specifica pe perioada rece.