Citeste articole din "Plante decorative prin frunze"

  • Aglaonema(A. Commutatum)

    Aglaonema(A. Commutatum)

    A. commutatum: planta are inaltimea de 40-60 cm, frunzele sunt oval-alungite, ascutite, verzi sau usor cenusii au pete alb-crem sau verde inchis; in prima faza tulpina este bine imbracata de frunze, dar pe masura ce imbatraneste si se degarniseste de baza, capata aspectul de trunchi.

  • Araucaria

    Araucaria

    In locul de origine (Chile, Noua Caledonie) este un copac permanent verde, cu o inaltime de 50-60 m, cultivata in recipiente, planta poate ajunge la 2-3 m; are portul piramidal; frunzisul este alcatuit din ace fine, tepoase, recurbate, de culoare verde deschis.

  • Asparagus

    Asparagus

    Planta are tulpini lungi si viguroase si decoreaza tot timpul anului, datorita unei vegetatii continue. Florile sunt albe, fructele sunt violacee, rosii sau portocalii, in functie de specie.

  • Aspidistra

    Aspidistra

    Frunzele sunt mari, lanceolate, lungi de 40-50 de cm., colorate verde inchis si lucioase. Planta se prezinta sub forma unei tufe bogata in frunze, cu nervuri proeminente, paralele. Florile, de culoare purpurie, apar rar si discret la baza frunzelor.

  • Aucuba (A. Japonica)

    Aucuba (A. Japonica)

    Planta ajunge pana la 1-2 m inaltime. Are ramificatii groase, verzi, usor brunii la baza. Frunzele sunt eliptic-lanceolate, ascutite la varf si dintate pe margini, lucioase, verzi, cu pete aurii. Florile mici, purpurii, apar la jumatatea primaverii, dar nu prezinta interes ornamental.

  • Beaucarnea

    Beaucarnea

    Tulpina este lemnificata, lipsita de ramificatii, se ingroasa mult la baza, odata cu inaintarea in varsta, semanand cu un bulb. Frunzele sunt lungi, inguste, de culoare verde, se dezvolta ca un buchet in varful trunchiului. Speciile difera intre ele prin culoarea frunzelor (B. stricta prezinta un colorit albastrui) sau prin forma frunzelor (B. longifolia are frunze foarte lungi).

  • Begonia(B. Masoniana)

    Begonia(B. Masoniana)

    In functie de partea decorativa dominanta pot fi grupate in begonii decorative prin frunze si begonii decorative prin flori. B. Masoniana, planta decorativa prin frunze, are limbul frunzei puternic gofrat, de culoare verde deschis, cu o pata purpurie-maronie pe linia nervurilor principale, asemanatoare "crucii de fier" a nazismului (de unde si numele).

  • Begonia x rex

    Begonia x rex

    Planta prezinta o tulpina rizomatoasa, carnoasa, cu crestere taratoare. Frunzele asimetrice, gofrate, au varful ascutit, marginea ondulata si usor dintata. Coloritul este f variat, de la verde la rosu purpuriu sau argintiu cu zone concentrice, pete sau mozaicuri cu nuante diferite. florile roz sau rosii sunt insignifiante in comparatie cu frunzele.

  • Calathea (C. Makoyana)

    Calathea (C. Makoyana)

    C. Makoyana este considerata cea mai frumoasa specie a acestui gen. Poate atinge inaltimea de 40-50 cm. Frunzele sunt mari, sustinute de petioli rigizi, de culoare rosie, cu limbul ferm, oval sau lanceolat, usor asimetric. Culoarea frunzelor este verde deschis, cu nuanta argintie, fiind marcate, de-a lungul nervurilor secundare, de pete alungite, de marimi diferite, verde-oliv pe fata superiaora si purpurii pe reversul frunzelor.

  • Calathea ornata

    Calathea ornata

    Foliajul este verde inchis, cu reversul purpuriu. Nervatiunea este roz pal la inceput si alba, pe masura imbatranirii frunzelor. Varietatea sanderiane prezinta frunze in forma de lance, de culoare verde inchis, cu nervuri portocalii.


Warning: fopen(cache/515cfb830183f80f84dd886a29aa6ac7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139