Plante la birou

croton

Croton

 Biroul, pentru multi dintre noi este ca o "a doua casa". De aceea nu trebuie nicidecum neglijat. O floare frumoasa, asezata pe birou poate aduce numai beneficii.

Un mediu ideal pentru munca si ferit de riscurile asupra sanatatii poate fi ajutat de ... o floare.

Computerul, imprimanta, alte produse birotice, toate acestea produc emanatii toxice, ce creeaza stari generale de rau, migrene, ameteli, oboseala, tulburari de vedere sau probleme respiratorii.

In lipsa plantelor, spatiile de lucru au o atmosfera rigida, rece si de regula obositoare. Plantele dau o anumita senzatie de relaxare in orice spatiu, fie el de lucru sau de locuit.

Plantele au capacitatea de a curata aerul si de a-l improspata. Pentru birou sunt recomandate plantele de tip arbust si eliminate florile cu polen sau cele cu un parfum puternic.

Iata cateva din florile ce pot fi aduse in spatiul de birou, pentru o atmosfera placuta:

Ficusul diversiflora (ficusul pitic) este o planta rustica, usor de intretinut. Are o forma de arbust si se dezvolta mai lent. Acest tip de ficus iese in evidenta prin numeroasele fructe rotunde, de culoare galbena, apoi rosie, prinse de petioli lungi si care persista mult in timp. Se planteaza intr-un ghiveci mare, asezat langa geam. Are nevoie de umiditate ridicata.

Mimoza, o planta vesela, ce poate schimba atmosfera monotona de birou intr-una plina de viata. Nu este deloc greu de ingrijit; are nevoie de caldura, de multa umezeala in aer (un pulverizator ajuta foarte mult, mai ales vara). Ghiveciul trebuie udat putin si des. Ce este deosebit la aceasta planta este ca cea mai mica atingere o face sa isi miste frunzele.

Begonia este o planta ce se potriveste foarte bine pe birou, langa monitorul computerului sau langa fax. Florile viu colorate de la rosu, galben, portocaliu, roz pana la alb reusesc prin "inocenta" lor sa inveseleasca atmosfera de la birou. Au nevoie de umiditate atmosferica medie. Se uda moderat, cu apa la temperatura camerei.

Croton (Codiaeum varigeatum pictum) este extrem de cautat datorita frunzisului deosebit de bogat in culori, in combinatii de rosu, roz, violet, portocaliu. Udarea trebuie sa se faca dupa ce solul de la suprafata ghiveciului s-a uscat putin. Din cand in cand se stropesc si frunzele. Plantata intr-un ghiveci mic, poate fi asezata oriunde, pe birou, masa de lucru sau pe un dulap.

Articole asemănătoare