Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
PLACINTA CU PRAZ SI BRANZA

Placinta cu praz si branza

 O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.


Ingredientele necesare:

500 g foi de placinta

2 bucati de praz

1 ceapa

250 g smantana

2-3 oua

branza

putina sare

putin ulei

apa


Modul de preparare:

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Apoi se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si apa.

Se adauga si sare.

Prazul se curata si se taie rondele.

Se adauga in tigaie.

Se amesteca cu celelalte ingrediente.

Se acopera tigaia.

Se lasa pana se inmoaie totul.

Se da la o parte de pe foc apoi.

Intr-un bol se faramiteaza branza.

Peste ea se pune si smantana.

Se adauga si continutul din tigaie.

Se amesteca bine.

Daca compozitia este prea groasa, se mai toarna putina apa si cateva linguri de ulei.

Se pune sare dupa gust.

Se pun si ouale.

Se amesteca iar.

O tava se unge cu ulei.

Se intind apoi foile.

La fiecare trei foi puse, se pun cateva linguri de umplutura.

Se continua pana ramane ultimul strat de foi deasupra.

Se inteapa in cateva parti foietajul.

Intr-un castron se pune putina apa amestecata cu putin ulei.

Aceasta se toarna deasupra, peste placinta.

Se acopera cu o folie de aluminiu.

Se pune la cuptor.

Se lasa timp de 45 de minute.

Apoi se indeparteaza folia de aluminiu.

Se mai lasa dupa aceea 15 minute pentru a se rumeni.

Cand este gata, se scoate din cuptor.

Se lasa se se raceasca putin.

Apoi se taie si se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru

    Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.

  • Placinta cu carne de pui si anghinare

    O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.

  • Gustari aromate. Foietaj umplut cu cartofi si branza

    Un preparat simplu din foietaj, cu o umplutura gustoasa pe care il puteti pregati pentru o gustare este foietajul umplut cu cartofi si branza.

  • Placinta cu tofu si dovleac

    Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.

  • Masline marinate cu rozmarin si branza

    O reteta cat se poate de apetisanta pentru o gustare delicioasa o reprezinta maslinele marinate cu rozmarin si branza. Maslinele contin vitamina E, ce contribuie la incetinirea procesului de imbatranire.


Warning: fopen(cache/d1175af491f66d3c641224ed4038e86a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139