Gustari aromate. Foietaj umplut cu cartofi si branza

 Un preparat simplu din foietaj, cu o umplutura gustoasa pe care il puteti pregati pentru o gustare este foietajul umplut cu cartofi si branza.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 1/2 kg piure de cartofi

2 cepe medii

1 ou

5-6 linguri de unt sau ulei de masline

1 ceasca de lapte

ierburi si condimente

1/2 kg branza


Se pregateste astfel:

Cartofii se spala si se curata de coaja.

Apoi se taie cubulete.

Se pun la fiert in apa cu putina sare.

Cand s-au fiert, se scurge apa si se paseaza pana devin piure.

Se pune si laptele la piureul gata preparat.

Cele 2 cepe se curata si se taie marunt.

Se calesc in 2 linguri de ulei de masline sau unt.

Apoi ceapa putin rumenita se incorporeaza in piure.

La aceasta compozitie se mai pune si branza.

Se adauga si oul.

Apoi cu umplutura rezultata se umple foietajul.

Din aluat se face o forma de semiluna.

Cu un albus de ou batut se unge fiecare foietaj umplut.

Se pun si condimentele.

Se dau la cuptor.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si se servesc calde.

Deasupra se pune cascaval ras si se presara si putina verdeata.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Omleta cu cartofi si ceapa

    O omleta gustoasa pentru micul dejun pe care o puteti prepara celor dragi este omleta cu cartofi si ceapa.

  • Salate gustoase. Salata de sfecla rosie cu cartofi si ton

    Multe salate usoare si gustoase puteti prepara intr-un mod rapid pentru o masa delicioasa. Va invitam sa pregatiti salata de sfecla rosie cu cartofi si ton.

  • Placinta cu praz si branza

    O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.

  • Mancare de peste cu cartofi si ceapa

    O mancare apetisanta poate fi aceea in care legumele sunt combinate cu carnea de peste. Asadar va invitam sa degustati mancarea de peste cu cartofi si ceapa.

  • Masline marinate cu rozmarin si branza

    O reteta cat se poate de apetisanta pentru o gustare delicioasa o reprezinta maslinele marinate cu rozmarin si branza. Maslinele contin vitamina E, ce contribuie la incetinirea procesului de imbatranire.