Poate fi inlaturat mirosul de usturoi?

Se spune ca usturoiul se numara printre cele mai valoroase plante din punct de vedere nutritional. Insa pentru a beneficia de calitatile sale trebuie integrat frecvent in alimentatie, in stare proaspata, iar acest lucru pare dificil din cauza mirosului puternic.  

Din pacate, dupa oricare masa copioasa in care usturoiul a dat gust mancarii, persoanele care s-au infruptat nu simt decat rareori aceasta neregula la propria persoana.

Asadar, ne putem bucura de gustul cateilor de usturoi fara a pierde o iesire in oras cu prietenii, sau o intalnire importanta? Acest lucru este destul de greu si depinde de cativa factori, printre care modul in care usturoiul este inclus in alimentatie si, desigur, cantitatea.  Cu cat mananci mai des si mai mult, si mirosul va persista o perioada mai indelungata.

Chiar daca exista o serie de metode mai simple sau mai complexe, din pacate niciuna nu si-a demonstrat eficienta 100 %. Mirosul puternic de usturoi din respiratie este cauzat de numarul mare de compusi sulfurosi care "hranesc" practic bacteriile din gura. 

Serviciul de Cercetari Agricole (ARS) din Argentina recomanda pisarea si prajirea superficiala a usturoiului. Acest lucru ii mai ia din iutime si impiedica pierderea totala a caracteristicilor sale medicinale. 

Laptele integral comsumat in timpul mesei este foarte eficient in combaterea mirosului de usturoi datorita grasimilor pe care le contine. 

Alteori se recomanda frunzele de patrunjel proaspete si mararul, insa pe acestea nu avem mereu de unde le procura. Toamna, doua remedii la indemana sunt merele si spanacul, care trebuie sa fie consumate la sfarsit ori la cel de-al doilea fel de mancare.  

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare