Preparate cu verdeturi. Ciulama de loboda verde

O data cu venirea primaverii, incepe sezonul verdeturilor. Iar pentru a ne bucura de acestea si de gustul lor, trebuie sa profitam cat se poate gatindu-le si savurandu-le la fiecare masa.


Va propunem sa incercati reteta de ciulama de loboda verde.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

10 legaturi de loboda verde

1 litru de lapte dulce

2-3 linguri de unt

2-3 linguri de faina

2 legaturi de marar

sare


Se prepara astfel:

Loboda verde se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare.

Apoi se strecoara.

Se mixeaza.

Apoi se pune laptele la fiert.


Untul se incalzeste.

Apoi se adauga faina.

Se amesteca usor.

Se lasa putin, pentru a nu se arde.

Apoi se pune laptele fierbinte.

Se amesteca pana se ingroasa compozitia.

Apoi se pune loboda verde.

Se lasa sa mai dea in cateva clocote.

Se presara si un praf de sare.

Se pune si marar tocat deasupra.

Se serveste cu mamaliga fierbinte.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu ghimbir, coniac si ceai verde

    O bautura cu gust intens de ceai verde, note de coniac aromat, prospetimea mentei si putin ghimbir picant, care ii da personalitate si energie.

  • Perele Conference

    Un soi foarte popular si apreciat de cunoscatori, Conference este o para de masa cu forma alungita, de culoare verde inchis, cu mici pete intunecate, gust dulce, parfumata si zemoasa, fructele de marime medie spre mare fiind foarte bune crude, ca gustare, in diverse retete de desert, sub forma de gem, dulceata, compot.

  • Rododendronul Anouk

    Varietate de azalee perfecta pentru gradini cu suficient spatiu pentru tufele ei mari, viguroase, pline de flori de un roz intens si cu frunzis des de un verde lucios, Anouk este una dintre cele mai bune si accesibile optiuni daca vreti un plus de culoare si prospetime.

  • Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella

    O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.

  • Salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde

    Va propunem o salata de oua cu cascaval, maioneza si patrunjel verde pentru o gustare delicioasa care se pregateste rapid