Punci cald cu vin alb

 Veti descoperi in cele ce urmeaza o bautura potrivita nu numai pentru serile de petrecere, ci si pentru cele mai reci de toamna.

Denumirea de punci se refera la o bautura preparata dintr-un amestec de rom sau alte bauturi alcoolice care contin zahar, lamaie, portocale etc. si alte mirodenii.

Ingrediente:

- 1/4 kg zahar vanilat

- 1/2 l apa

- 400 ml ceai

- 400 ml vin alb

- 125 ml rom

- zeama de la 1 portocala

Mod de preparare:

Se fierbe zaharul in apa. Se ia spuma si apoi se adauga restul cantitatilor. Se fierbe din nou si se serveste cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin alb si limonada

    Racoritor, cu gust puternic si bun alaturi de desert sau la o intalnire cu prietenii apropiati.

  • Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.

  • Cocktail cu vin alb, rom si suc de ananas

    Simplu, foarte bun indiferent de anotimp, racoritor si cu personalitate.

  • Sos de vin alb

    Bun pentru a aduce un plus de aroma rafinata unei fripturi la cuptor sau pentru a complementa orice fel cu carne, este un sos cu vin alb destul de usor de preparat, mai ales daca alegeti un vin de calitate.

  • Cidru cald cu scortisoara si cuisoare

    O bautura calda aromata si savurata in zilele reci va va revigora. Asadar va propunem sa preparati un cidru cald cu scortisoara si cuisoare.