Punci cald cu vin alb

 Veti descoperi in cele ce urmeaza o bautura potrivita nu numai pentru serile de petrecere, ci si pentru cele mai reci de toamna.

Denumirea de punci se refera la o bautura preparata dintr-un amestec de rom sau alte bauturi alcoolice care contin zahar, lamaie, portocale etc. si alte mirodenii.

Ingrediente:

- 1/4 kg zahar vanilat

- 1/2 l apa

- 400 ml ceai

- 400 ml vin alb

- 125 ml rom

- zeama de la 1 portocala

Mod de preparare:

Se fierbe zaharul in apa. Se ia spuma si apoi se adauga restul cantitatilor. Se fierbe din nou si se serveste cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy

    Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Sangria cu vin alb si fructe de padure

    Combinatia intre un vin alb sec si dulceata acrisoara a fructelor de padure face din aceasta bautura de vara un veritabil deliciu si o surpriza pentru invitati.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

  • Sangria cu vin alb si citrice

    O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.

  • Cocktail cu vin alb, rom si citrice

    Proaspat, usor de preparat chiar si pentru cei fara multa experienta in domeniu, cu gust intens de citrice, este un cocktail bun pentru o petrecere, mai curand o sangria cu vin alb si mai mult alcool.