Remedii pentru hiperaciditatea gastrica

Hiperaciditatea gastrica si planteleImbolnavirile de tip gastrita hiperacida sau de ulcer stomacal si duodenal se caracterizeza prin regurgitari acide si arsuri insotite de dureri datorita hiperaciditatii sucului gastric.

Pentru aceste afectiuni este necesar sa se recurga la un regim alimentar din care sa nu lipseasca cartoful, mazarea, merele, perele, caisele, piersicile, prunele si ciresele, iar ca remedii fitorepeutice sunt recomandate infuziile de lemn dulce, galbenele, salcam, stejar si rachitan.
Este necesara precizarea ca infuziile de lemn dulce nu se recomanda hipertensivilor.

Starile de stres trebuie evitate si in timpul zilei si seara se va consuma un ceai calmant deoarece componenta nervoasa intretine arsurile si durerile de stomac.

Rezultate foarte bune in cazul ulcerului gastric si duodenal se obtin daca se consuma un amestec in parti egale de salcam, talpa gastii, sunatoare, coada calului si patlagina.

Coada calului este diuretica si prin aceasta calitate este benefica in tratamentul ulcerului.
Talpa gastii este un calmant nervos si de aceea este utila fiind cunoscut ca stresul declanseaza crizele de hiperaciditate.

In hiperaciditate pot fi folosite si alte plante cum ar fi: zmeurul, (pentru aciditate crescuta), stejarul (astringent si cicatrizant), obligeana (calmant, analgezic, antispastic), tataneasa (cicatrizant), merisorul (diuretic, astringent).
Merisorul nu se administreaza in timpul sarcinii.

Ceaiurile diuretice si gastrice care se gasesc in magazinele alimentatre si in farmacii sunt de asemenea recomandate.

Sunt utile si vitaminele B1, B6, C si D. Indiferent de tratament este necesara si administratrea unui sedativ.
Nu trebuie uitata miscarea.

Zeama de varza contine mucilagii care constituie un pansament gastric prin vitamina U continuta. Se bea cate un pahar dimineata.

Articole asemănătoare

  • Florile de salcam pentru sanatate

    Consumate ca atare sau sub forma de infuzii sau siropuri (usor de gasit in magazinele de profil) aceste flori comestibile se pot dovedi utile in prevenirea sau tratarea mai multor afectiuni.

  • 5 remedii pentru alergiile de toamna

    Toamna este vremea cand organismul nostru se confrunta cel mai frecvent cu reactii alergice. Acest lucru se datoreaza pe de-o parte, schimbarilor de temperatura care sensibilizeaza sistemul imunitar, iar pe de alta, mediului inconjurator care se incarca de factori alergogeni.

  • Remedii cu ingrediente naturale pentru o piele fina

    Fiecare isi doreste sa aiba o piele catifelata. Dar, pentru a ajunge la o piele fina, avem nevoie sa tinem cont si de cateva remedii naturale. Intregul corp trebuie sa beneficieze de tratamentele naturale pe care le aplicam noi pe fiecare zona a corpului.

  • Intoxicatia alimentara

    Intoxicatia alimentara este o afectiune aparent banala, frecvent intalnita in preajma evenimentelor importante si a sarbatorilor de peste an, care pune insa in pericol viata a milioane de oameni din intreaga lume.

  • Usturoiul trateaza durerile de urechi si infectiile

    Durerile de urechi si infectiile pot fi tratate acasa, cu ajutorul usturoiului. Acesta are in compozitie alicina, un antibiotic natural, ingredientul principal al remediilor naturiste


Warning: fopen(cache/7af34f6811f0ba54782001b8c38722be) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139