Usturoiul trateaza durerile de urechi si infectiile

Foto: hellyeahitsvegan.com

- Durerile de urechi si infectiile pot fi tratate acasa, cu ajutorul usturoiului. Acesta are in compozitie alicina, un antibiotic natural, ingredientul principal al remediilor naturiste care vindeca durerile si infectiile.

Usturoiul, consumat in stare proaspata poate trata si alte infectii, fiind un tonifiant pentru intreg organismul.

Pe piata farmaceutica se gasesc o sumedenie de suplimente si capsule care au ca unic ingredient usturoiul. Uleiul din acestea poate fi folosit la fel ca cel obtinut din usturoiul proaspat, zdrobit.

Daca optati pentru prepararea acestui remediu naturist acasa pasii nu sunt complicati. Taiati trei sau patru catei de usturoi, puneti-i intr-un vas in care turnati ulei de masline atat cat sa acopere usturoiul si lasati amestecul la foc mic timp de o ora. Dupa ce timpul s-a scurs, strecurati ingredientele din vas printr-o sita fina, intr-un pahar pe care apoi il veti depozita la rece, in frigider.

Potrivit celor specializati in medicina alternativa, unul dintre cele mai bune remedii pentru a scapa de durerea de urechi poate fi si solutia care are in compozitie usturoi, argint coloidal, extracte de ulei din arborele de ceai, ulei de masline si otet de mere.

Acest amestec poate fi obtinut dupa o reteta simpla care contine trei picaturi de ulei de arbore de ceai, o lingurita de otet de mere, doua lingurite de ulei de masline si o lingurita de argint coloidal, ingredient care se gaseste in farmacii sub forma de solutie. Incalzit, acesta poate fi un tratament bun pentru infectiile si durerile de ureche, insa inainte de a apela la astfel de remedii cel mai bine ar fi sa consultati un medic specialist deoarece el va poate indruma catre cel mai potrivit tratament.

In cazul tratamentelor prezentate rezultatele vor fi vizibile in decursul a 24 sau 48 de ore.

Daca nu aveti toate ingredientele, orice combinatie din cele mentionate este buna. De asemenea uleiul de oregano il inlocuieste cu succes pe cel extras din copacul de ceai.

Un tratament ceva mai usor de preparat si la fel de eficient este cel care are ca ingrediente usturoi, miere de albine si otet de mere.

Inainte de a apela la aceste remedii naturiste, usor de preparat acasa, nu uitati sa consultati un medic specialist pentru a evita complicatiile.

Articole asemănătoare