Rosiile Red Pear

O tomata cu gust dulce si pulpa carnoasa, avand o forma ce aminteste de cea a unei pere, Red Pear este un soi timpuriu hibrid poate mai putin cunoscut si consumat, dar poate fi o alternativa interesanta daca vreti un alt fel de rosii. Sunt tomate de dimensiune medie, cu putine seminte, gustoase, cu aroma puternica, potrivite pentru salate sau pentru supe si alte retete. Productia este buna de la un an la altul, chiar foarte buna daca sunt indeplinite cateva conditii simple, pentru ca tomatele Red Pear se adapteaza nesperat de bine unor conditii de cultivare diverse. Sunt bune atat pentru o gradina mica de legume cat si pentru sere sau culturi extinse. 
 
Tomatele Red Pear prefera un sol cu aciditate medie, cat mai fertil - eventual puteti inainte sa adaugati compost  - si au nevoie de irigare frecventa pentru ca la recoltare sa fie cat mai bine crescute, cu gust dulceag si puternic. Au nevoie de lumina si cat mai multe soare, departe de curenti de aer rece, si trebuie sa plantati semintele de Red Pear la o adancime de aproximativ 0,5 cm si la o distanta de 50 de cm. Perioada recomandata de plantare este din martie pana in aprilie, si veti putea culege primele tomate din august.

Foto: totallytomato.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Red Intuition

  Soi teahibrid de un rosu inchis, catifelat, cu petale mari si striatii intr-o nuanta mai deschisa, perfect pentru decoratiuni florale sau buchete elegante (florile pot rezista in vaza pana la 8-10 zile), acest Red Intuition este foarte apreciat de cunoscatori, rezistent la intemperii, perioade geroase, boli si daunatori, se cultiva si intretine relativ usor pentru un trandafir de o asemenea frumusete.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Zmeura Red Giant

  Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.