Rosiile Red Pear

O tomata cu gust dulce si pulpa carnoasa, avand o forma ce aminteste de cea a unei pere, Red Pear este un soi timpuriu hibrid poate mai putin cunoscut si consumat, dar poate fi o alternativa interesanta daca vreti un alt fel de rosii. Sunt tomate de dimensiune medie, cu putine seminte, gustoase, cu aroma puternica, potrivite pentru salate sau pentru supe si alte retete. Productia este buna de la un an la altul, chiar foarte buna daca sunt indeplinite cateva conditii simple, pentru ca tomatele Red Pear se adapteaza nesperat de bine unor conditii de cultivare diverse. Sunt bune atat pentru o gradina mica de legume cat si pentru sere sau culturi extinse. 
 
Tomatele Red Pear prefera un sol cu aciditate medie, cat mai fertil - eventual puteti inainte sa adaugati compost  - si au nevoie de irigare frecventa pentru ca la recoltare sa fie cat mai bine crescute, cu gust dulceag si puternic. Au nevoie de lumina si cat mai multe soare, departe de curenti de aer rece, si trebuie sa plantati semintele de Red Pear la o adancime de aproximativ 0,5 cm si la o distanta de 50 de cm. Perioada recomandata de plantare este din martie pana in aprilie, si veti putea culege primele tomate din august.

Foto: totallytomato.com

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.