Rosiile Red Pear

O tomata cu gust dulce si pulpa carnoasa, avand o forma ce aminteste de cea a unei pere, Red Pear este un soi timpuriu hibrid poate mai putin cunoscut si consumat, dar poate fi o alternativa interesanta daca vreti un alt fel de rosii. Sunt tomate de dimensiune medie, cu putine seminte, gustoase, cu aroma puternica, potrivite pentru salate sau pentru supe si alte retete. Productia este buna de la un an la altul, chiar foarte buna daca sunt indeplinite cateva conditii simple, pentru ca tomatele Red Pear se adapteaza nesperat de bine unor conditii de cultivare diverse. Sunt bune atat pentru o gradina mica de legume cat si pentru sere sau culturi extinse. 
 
Tomatele Red Pear prefera un sol cu aciditate medie, cat mai fertil - eventual puteti inainte sa adaugati compost  - si au nevoie de irigare frecventa pentru ca la recoltare sa fie cat mai bine crescute, cu gust dulceag si puternic. Au nevoie de lumina si cat mai multe soare, departe de curenti de aer rece, si trebuie sa plantati semintele de Red Pear la o adancime de aproximativ 0,5 cm si la o distanta de 50 de cm. Perioada recomandata de plantare este din martie pana in aprilie, si veti putea culege primele tomate din august.

Foto: totallytomato.com

 

Articole asemănătoare

 • Weigela Red Prince

  Cu rezistenta naturala crescuta la boli si daunatori, acesta este un arbust ornamental cu flori mari, de un rosu deschis, parfum foarte placut, usor de plantat si intretinut.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Bujorii Red Charm

  Cultivati de peste doua milenii si reusind sa ofere culoare, farmec si prospetime oricarui spatiu verde, oricat de mic, bujorii se numara printre cele mai populare flori pe care le puteti intalni in gradini.