Salata de vara cu valeriana si avocado

Valeriana si avocado, doua plante a caror faima in domeniul farmaceutic a facut inconjurul lumii, pot fi folosite si impreuna, in alimentatia de zi cu zi.  Cea mai buna dovada o constituie insasi reteta simpla de salata pe care o vom prezenta in randurile de mai jos.

Utilizarea valerianei are o traditie de peste patru milenii, fiind considerata o planta de referinta, atat in Europa cat si in Asia. Se estimeaza ca anual, pe glob sunt consumate peste trei sute de mii de tone. Consumul atat de mare al acestei plante medicinale pare a fi datorat efectelor sale numeroase asupa sanatatii. Desi ajuns mai tarziu in partile noastre, fructul de avocado nu se prezinta nici el rau la capitolul valoare nutritiva. Punand la dispozitie o cantitate sporita de vitamine si minerale, si avand un gust interesant, avocado nu este alimentul pe care merita sa il treci usor cu vederea.

Ingrediente pentru salata de vara cu valeriana si avocado:

• salata valeriana
• avocado
• rosii Cherry
• vinegreta de otet balsamic (vezi cum se prepara mai jos)
• ulei de masline
• sare
• piper

Ingrediente vinegreta:
• 1/4 ceasca ulei de masline
• 3 linguri otet balsamic
• 1 lingurita mustar dijon
• 1/2 lingurita coaja de lamaie
• 1 lingurita de miere
• Sare si piper

Se taie rosiile in doua, peste care se aseaza salata valeriana, si deasupra avocado taiat bucatzele. Se adauga ulei, sare si piper, dupa gust. Si se orneaza cu vinegreta de otet balsamic.

Sursa foto: taste.com.au

I. C.


Articole asemănătoare