Salate de post. Salata de telina si morcov, cu maioneza

 Alimentatia noastra de zi cu zi trebuie sa fie una usoara, insa hranitoare pentru organism, continand vitaminele si elementele nutritive de care avem nevoie.

O asemenea reteta propusa de noi pentru dumneavoastra este salata de telina si morcov, cu maioneza.


Aveti nevoie de cateva ingrediente:

1 telina de aproximativ 500 g

2 morcovi de marime medie

400 g maioneza de post

sare

piper

 

Modul de preparare este foarte simplu:

Telina si morcovul se curata de coaja.

Apoi se spala.

Se dau pe razatoarea mica.

Se storc de zeama.

Se pun apoi intr-un castron.

Se adauga maioneza.

Se amesteca bine.

Apoi se pun sare si piper dupa gust.

Pentru un aspect deosebit, se poate decora cu feliute si rondele de masline negre.


Maioneza de post gasiti la magazine sau puteti incerca sa o preparati acasa.


Iata o reteta de preparare a maionezei de post:


Ingrediente necesare:

1 cartof mare fiert sau 1 capatana de telina fiarta

1 ceasca de ulei

zeama de la o lamaie

2 lingurite de mustar

2 linguri de apa foarte rece


Modul de pregatire:

Cartoful sau telina se fierbe foarte bine in apa cu sare.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca.

Apoi se curata de coaja.

In continuare se paseaza intr-un castron.

Apoi se adauga mustarul, zeama de lamaie si uleiul, putin cate putin.

Se amesteca totul cu o lingura de lemn sau cu mixerul.

Se mai adauga pe parcurs cate putina apa rece.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Suc de rosii, telina si sfecla rosie

    O combinatie de legume pline de gust si mai ales de vitamine, cu fibre si relativ putine calorii, este o reteta pentru un suc natural, bun pentru cei care vor sa aiba o digestie mai buna, un sistem imunitar puternic si sa inlocuiasca o gustare cu multe proteine si carbohidrati. Si cu putin ardei iute sau un praf de piper capata si acele note usor picante.

  • Suc de mango si morcov cu piper negru

    Un suc plin de dulceata de mango si morcov cu piperul aromat si putin ardei iute.

  • Smoothie cu fructe de padure si sfecla

    Plin de antioxidanti si vitamine, cu putine calorii si un gust placut, intens, dulceag, este o bautura pentru acele momente cand ai nevoie de un plus de energie. Sfecla rosie poate fi coapta sau fiarta pentru o aroma mai puternica.

  • Mancare de telina

    Telina poate fi folosita si pentru un fel de mancare relativ consistent, usor de preparat si in armonie cu gusturile toamnei.

  • Retete de toamna. Salata de spanac si branza cu mucegai albastru

    Daca doriti sa incercati o salata de toamna cu gust special, potrivita in orice moment si la orice aperitiv, va propunem urmatoarea reteta cu spanac si branza cu mucegai albastru.


Warning: fopen(cache/5e53460613f94c3153cdd72033bff1a0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139