Sangria cu pepene verde si limeta

Ingrediente:

4 cani cuburi de pepene verde, fara samburi
2 sticle vin alb sec, rece
1 cana brandy sau coniac
1-2 linguri zahar pudra
1 lingura gin
2 limete bio, taiate felii subtiri
cateva bucatele de miez de pepene, taiate foarte subtire

Mod de preparare: miezul de pepene se pune in blender, mixand pana cand compozitia este foarte fina. Se trece printr-o sita, apoi se pune intr-un bol mare sau o carafa de sticla. Se adauga vinul rece, ginul si coniacul, zaharul, amestecand bine, iar la final se pun feliile de limeta si cele de pepene. Sangria se tine la rece pentru cel putin trei ore inainte de servire, apoi se toarna cate o portie in pahare inalte, cu sau fara gheata. Se poate decora cu o felie de limeta.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Sangria cu cidru pentru zilele de iarna

    O portie racoritoare de sangria cu vin rosu si fructe este o reteta clasica, dar in aceasta varianta de iarna vinul este inlocuit cu un cidru de calitate si cu mirodenii de sezon.

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.

  • Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi

    O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.

  • Sangria cu pepene si limete

    O varianta de sangria cu gust dulce de pepene si aroma de citrice de la limete.

  • Limonada cu ceai verde si miere

    Daca mierea este indulcitorul recomandat pentru cei care vor o alternativa sanatoasa la deja banalul zahar, ceaiul verde este plin de anti-oxidanti, ajuta la mentinerea echilibrului imunitar si chiar in timp ne mentine mai tineri si in forma. Asa ca o combinatie intre dulceata mierii, gustul putin astringent al ceaiului verde si lamaia cu multa vitamina C nu poate fi decat castigatoare. O limonada sanatoasa si mai ales delicioasa, cu sau fara gheata.