Sase motive pentru a consuma carne mai putina

 Foto: chicagoist.com

- Tot mai multe persoane, din dorinta de a avea o viata sanatoasa, adopta dietele vegetariene. Legumele si fructele crescute organic au un continut mai bogat de nutrienti, comparativ cu aceleasi produse, crescute cu ajutorul substantelor chimice pentru a se dezvolta intr-un timp mai scurt.

1. Doar cu cerealele si soia folosite pentru hrana vitelor din Statele Unite ar putea fi potolita foamea a peste 20% din populati globului.

2. Pentru un kilogram de carne se folosesc peste 20.000 de litri de apa.

3. Pentru a produce un kilogram de faina nu este nevoie de mai mult de 100 de litri de apa.

4. Peste 30% din pamantul intregului glob este folosit pentru productia animaliera.

5. La nivel mondial sunt produse cu pana la 4,5% mai multe gaze cu efect de sera din cauza cresterii animalelor destinate consumului, mai mult decat mijloacele de transport.

6. O reducere a consumului de carne la nivel mondial de 20%, potrivit cercetatorilor, ar avea asupra Pamantului un impact pozitiv uimitor. Ar fi exact ca o trecere de la un clasic sedan, la o masina ultra-moderna.

Articole asemănătoare

  • Sase bauturi pentru un somn linistit si odihnitor

    Laptele cald, cu sau fara miere, cu putina cacao (dar nu prea multa) este unul dintre remediile clasice pentru a avea o noapte linistita. Satura, potoleste pofta de a rontai o gustare plina de calorii, relaxeaza intregul corp, si putem alege la fel de bine laptele vegetal din soia sau migdale. Si in plus este o buna sursa de proteine si nutrienti.

  • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

    Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

  • Sase motive pentru care este bine sa mananci pepene rosu

    Dulce si aromat, sinonim cu lunile de vara si unul dintre deserturile preferate, pepenele rosu este o alegere excelenta in zilele calduroase: hidrateaza intregul organism, satisface pofta de dulce, este o buna sursa de vitamina A, C, are carbohidrati, fibre si putine calorii.

  • Sapte trucuri pentru a pastra florile proaspete mai mult timp

    Odata puse in vaza florile nu vor rezista la nesfarsit, si dupa doar cateva zile multe dintre ele isi pierd prospetimea si frumusetea. Chiar daca nu le veti putea pastra pentru totdeauna exista cateva mici trucuri simple pentru a va bucura mai multa vreme de culorile vii.

  • Beneficiile otetului de mere: mit sau realitate?

    Vechea zicala "un mar pe zi tine doctorul departe", cu mai multa rezonanta in limba engleza, o stim cu totii. Ce se intampla insa daca optam pentru a consuma otet de mere ?


Warning: fopen(cache/136d927d0f5b276ecfd939d9e82ebb01) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139