Scapati natural de buzele crapate

 Buzele crapate presupun o hranire deosebita iarna. Cand vantul se inteteste si iarna isi face simtita prezenta prin temperaturi scazute, trebuie sa oferim o atentie sporita pielii pentru a o pastra catifelata, fina si hidratata.

Senzatia de disconfort, de durere la nivelul buzelor, de roseata si sensibilitate, se datoreaza in mare parte conditiilor meteo nefavorabile.

In aceste conditii, pe langa deja traditionalele creme din farmacii si rujuri speciale, pentru buze sunt foarte binevenite si cateva remedii pe care le puteti prepara acasa.

Mierea, cunoscuta pentru proprietatile ei curative, are rolul de a vindeca uimitor de repede leziunile de la nivelul pielii si este totodata un agent anti-bacterian foarte puternic.

Cremele hidratante sunt si ele considerate un bun protector al pielii.

In cazul in care aveti buzele crapate puteti sa incercati sa aplicati miere in zonele afectate. Dupa ce mierea s-a uscat puteti folosi si o crema speciala de buze. Dupa aproximativ 10-15 minute stergeti-va buzele cu apa calda. Utilizati aceasta metoda o data pe zi, pe o perioada de la 2 pana la 5 zile.

Deshidratarea este cauza principala a buzelor crapate sau uscate, recomandandu-se a se bea si cel putin 2-3 litri de apa pe zi. In plus, iarna, este necesar sa aveti in casa un umidificator pentru pastrarea aerului umed.

Cura naturala cu castraveti - puteti aplica pe buze o felie de castravete; aceasta este o cale simpla si totodata eficienta pentru a scapa de buzele crapate.

De asemenea, Aloe vera are proprietatea de a vindeca buzele crapate.

Si uleiul de nuca de cocos este un remediu natural foarte indicat in tratarea buzelor crapate. Acesta se aplica pe buze de mai multe ori pe zi, in special atunci cand vremea este rece si uscata.

Articole asemănătoare