Sfaturi pentru folosirea compreselor

 

Compresele sunt alcatuite din trei parti: o panza uda, una uscata si un sal calduros, care se aplica deasupra.

Compresele reci nu se folosesc in cazuri de frisoane iar compresele calde nu se folosesc in caz de febra.

Compresele aplicate pe piept (reci sau calde) eventual cu adaosuri de branza de vaci, cartofi sau mustar, se recomanda in caz de bronsite, astm, junghiuri intercostale sau pneumonie. Cele reci se tin 45 de minute iar cele calde doar o jumatate de ora.

Compresele aplicate pe gat (reci sau calde) eventual cu adaosuri de branza de vaci sau mustar, se recomanda in caz de inflamatii ale gatului si faringelui. Acestea se reinnoiesc dupa minimum o jumatate de ora si maximum doua. Se pot lasa si peste noapte.

Compresele calde, aplicate pe trunchi (de la subsuori pana la ombilic), se recomanda in cazul bolilor de stomac, intestine, diaree si constipatie, ficat si bila. Sunt interzise daca exista hemoragii ale stomacului. Se lasa o ora, urmata de o jumatate de ora de odihna. Efectul este mai sporit daca se pune la picioare o sticla cu apa calda.

Compresele reci aplicate pe pulpa piciorului, se recomanda in caz de infectii, pentru a cobori temperatura corpului. Daca sunt lasate mai mult de 20 de minute, ajuta in combaterea insomniilor, a hipertensiunii arteriale, a nelinistii, a durerilor de cap si a varicelor inflamate. Sunt interzise daca suferiti de sciatica, infectii urinare sau daca sunteti sensibili la frig.

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Sfaturi pentru reducerea consumului de zahar

    Zaharul se gaseste natural in fructe si lapte dar este intrebuintat si in industria alimentara pentru a da gust unei game variate de produse: dulciuri, prajituri, ciocolata, bauturi racoritoare, etc.

  • Sfaturi pentru o viata lipsita de probleme medicale

    Potrivit celor mai recente studii, pentru a avea o viata sanatoasa cu vizite la medic doar de control, cheia succesului se ascunde in spatele unor cuvinte precum echilibru, moderatie si varietate.

  • Azalee sau Rhododendron simsii

    Pentru cei care doresc sa se bucure de frumusetea acestei plante cateva sfaturi pentru ingrijire ar putea fi, desigur, utile.

  • Cateva sfaturi pentru gradina cu ierburi aromate

    Pentru a avea condimentele preferate in stare proaspata putem ingriji si mici gradini de ierburi aromate. Daca unele se impaca mai mult sau mai putin cu clima de la noi, altele desi aparent nepretentioase, necesita suficienta grija si atentie, cel putin in anumite momente de dezvoltare.


Warning: fopen(cache/745d656fefbae3b2fc42079eb7d303cb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139