Sos cu piper negru, brandy si ceapa

Ingrediente:

3 linguri rase piper negru boabe
4 linguri unt
1 ceapa medie, tocata
1/3 cana brandy
½ cana supa de vita (cutie)
2 linguri smantana
sare

Mod de preparare: boabele de piper se strivesc intr-un mojar, iar separat se pune la topit untul, pe foc mic spre mediu. Se caleste putin ceapa, apoi se adauga piperul sfaramat (nu foarte fin, pentru o textura rustica). Se toarna si cantitatea de brandy, se lasa la fiert, se toarna si supa de vita si se lasa pe foc mediu pana clocoteste. Se reduce focul si se incorporeaza smantana, fara ca amestecul sa clocoteasca, lasand sosul pentru cel mult 10 minute. Se sareaza si se poate folosi, cald.

Foto: needpix.com

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu piper negru si capsune

    Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.

  • Sos cu bere si crema de branza

    Un sos cremos, consistent si foarte aromat pentru petreceri, perfect pentru chipsuri, legume coapte sau gratinate, cartofi prajiti sau fripturi. Se poate folosi la fel de bine berea neagra sau blonda, cu sau fara alcool.

  • Suc de pepene cu piper negru si citrice

    Un suc de vara indraznet, plin de vitamine, cu gust dulce-acrisor si note picante. Se bea cat mai rece, cu gheata.

  • Sos cu piper negru si lapte

    Un sos dens, usor picant, cu note de brandy, ideal pentru carnea de vita sau porc, dar si pentru cea de pui. In locul piperului boabe se poate folosi si piper macinat.

  • Sos cu piper negru

    Un sos putin picant, cu gust complex si aroma intensa, bun pentru carnea de vita, porc sau, de ce nu, de pui.