Sos cu piper negru si lapte

Ingrediente:

2 linguri unt
2 linguri faina
200 ml lapte
100 ml supa de pui
1 lingurita brandy
4 lingurite piper negru boabe (sau 2 lingurite rase piper macinat)
sare

Mod de preparare: impartiti piperul in doua jumatati. Daca folositi piper negru boabe sfaramati o jumatate din el in mojar, fara a insista prea mult (vrem sa obtinem un sos cu textura rustica). Untul se topeste pe foc mic, se adauga treptat faina (amestecand tot timpul), si dupa cateva minute puneti lingurita de brandy, treptat laptele la temperatura camerei, totul pe foc mic spre mediu. Cand toate ingredientele s-au amestecat bine in compozitie se toarna si supa de pui, restul de piper (boabe sau macinat), un varf de lingurita de sare, si sosul se mai fierbe pana scade putin, fara sa se prinda. Se serveste imediat, fierbinte.

Foto: openfoto.com

 


 

Articole asemănătoare