Sos cu piper negru si lapte
Ingrediente:
2 linguri unt
2 linguri faina
200 ml lapte
100 ml supa de pui
1 lingurita brandy
4 lingurite piper negru boabe (sau 2 lingurite rase piper macinat)
sare
Mod de preparare: impartiti piperul in doua jumatati. Daca folositi piper negru boabe sfaramati o jumatate din el in mojar, fara a insista prea mult (vrem sa obtinem un sos cu textura rustica). Untul se topeste pe foc mic, se adauga treptat faina (amestecand tot timpul), si dupa cateva minute puneti lingurita de brandy, treptat laptele la temperatura camerei, totul pe foc mic spre mediu. Cand toate ingredientele s-au amestecat bine in compozitie se toarna si supa de pui, restul de piper (boabe sau macinat), un varf de lingurita de sare, si sosul se mai fierbe pana scade putin, fara sa se prinda. Se serveste imediat, fierbinte.
Foto: openfoto.com
Articole asemănătoare
-
Sos de salata cu iaurt grecesc si mustar
O reteta de sos cu note mediteraneene, gust proaspat si aroma complexa, care va transforma o banala salata intr-un veritabil deliciu.
-
Sos cu piper negru
Un sos putin picant, cu gust complex si aroma intensa, bun pentru carnea de vita, porc sau, de ce nu, de pui.
-
Sos usor picant de piper negru
O reteta de sos foarte buna pentru friptura de pui sau porc, cu note picante si gust puternic.
-
Suc de mango si morcov cu piper negru
Un suc plin de dulceata de mango si morcov cu piperul aromat si putin ardei iute.
-
Salata de fructe cu zmeura, capsuni si piper negru
O idee inedita de a aduce un plus de aroma picanta unei salate clasice de fructe, in care gustul dulce de capsuna il intalneste pe cel acrisor si parfumat de zmeura, la final menta si doar un praf de piper negru desavarsind reteta.