Sos cu piper negru si lapte

Ingrediente:

2 linguri unt
2 linguri faina
200 ml lapte
100 ml supa de pui
1 lingurita brandy
4 lingurite piper negru boabe (sau 2 lingurite rase piper macinat)
sare

Mod de preparare: impartiti piperul in doua jumatati. Daca folositi piper negru boabe sfaramati o jumatate din el in mojar, fara a insista prea mult (vrem sa obtinem un sos cu textura rustica). Untul se topeste pe foc mic, se adauga treptat faina (amestecand tot timpul), si dupa cateva minute puneti lingurita de brandy, treptat laptele la temperatura camerei, totul pe foc mic spre mediu. Cand toate ingredientele s-au amestecat bine in compozitie se toarna si supa de pui, restul de piper (boabe sau macinat), un varf de lingurita de sare, si sosul se mai fierbe pana scade putin, fara sa se prinda. Se serveste imediat, fierbinte.

Foto: openfoto.com

 


 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu piper negru si capsune

    Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.

  • Sos cu bere si crema de branza

    Un sos cremos, consistent si foarte aromat pentru petreceri, perfect pentru chipsuri, legume coapte sau gratinate, cartofi prajiti sau fripturi. Se poate folosi la fel de bine berea neagra sau blonda, cu sau fara alcool.

  • Sos cu piper negru, brandy si ceapa

    Un sos picant, dens, cremos, bun pentru fripturile de porc sau pasare.

  • Suc de pepene cu piper negru si citrice

    Un suc de vara indraznet, plin de vitamine, cu gust dulce-acrisor si note picante. Se bea cat mai rece, cu gheata.

  • Cocktail cu gin, piper negru si capsune

    O bautura in care veti gasi gin, gustul dulce de capsuna si boabe de piper aromat, iute, intens, care scot si mai bine in evidenta notele de ienupar si prospetimea amaruie a apei tonice.