Sos dulce-acrisor

Ingrediente:

¼ cana zahar brun
¼ cana otet de vin
2 linguri sos de rosii
1 lingurita sos de soia
1-2 linguri apa
1 lingurita amidon

Mod de preparare: toate ingredientele se pun la fiert, pe foc mediu, amestecand tot timpul pana cand zaharul si amidonul s-au dizolvat. Se lasa pana incepe sa fiarba, amestecand des, si veti obtine un sos omogen, dens, de culoare inchisa. Se serveste dupa ce s-a mai racit.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu struguri si kiwi pentru un sistem imunitar mai rezistent

    Plin de vitamine si cu gust placut, fructat, dulce-acrisor, este un smoothie bun si pentru cei mari, dar si pentru cei mai mici, in special atunci cand vrem sa oferim sistemului nostru imunitar un ajutor atat de util.

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Sos dulce-acrisor cu otet si zahar brun

    Un sos pentru carnea de porc, vita sau legume coapte cu note intense dulci-acrisoare, dar si gust picant datorita fulgilor de chili. Cei care prefera o aroma traditionala pot reduce cantitatea de zahar, dar este interesant tocmai datorita contrastului puternic intre dulce si acru.

  • Merele Cortland

    Un mar dulce-acrisor, bun pentru gustare, retete de desert, suc sau salate de fructe

  • Tomatele Rio Grande

    Varietate semi-timpurie de tomate ce produce fructe mari, grele, cu forma alungita si de un rosu intens, aprins, cu gust dulce-acrisor, savuros, Rio Grande este unul dintre soiurile de tomate ce continua sa se bucure de o meritata popularitate pretutindeni.


Warning: fopen(cache/75e7d9e1119b90f0401e5e3dee5e1c72) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139