Sos pentru paste cu rosii, ulei de masline si usturoi

Ingrediente:

½ cana ulei de masline
¼ cana patrunjel verde tocat
1 varf de lingurita oregano
1 varf de lingurita busuioc uscat
1 cutie rosii pasate sau cuburi (400 g)
sare

Mod de preparare: uleiul se pune la incins si se calesc in el patrunjelul, usturoiul si se condimenteaza cu putin sare. Cand usturoiul a inceput sa isi schimbe putin culoarea se toarna rosiile, se amesteca bine si se condimenteaza cu oregano si busuioc. Se lasa pe foc pana la primul clocot, dupa care se lasa putin la racit, amestecand totul cu mixerul pentru o textura mai fina.

Foto: commons.wikimedia.org

 

Articole asemănătoare

  • Paste cu sos de avocado

    Paste cu gust exotic de avocado si multa verdeata, un fel relativ usor de pregatit si plin de arome proaspete, vegetale.

  • Paste cu vinete si busuioc

    O reteta de paste cu gust intens de vinete si note puternice de busuioc, consistenta si foarte buna ca fel principal.

  • Anghinarea, aliment cu proprietati de medicament

    Anghinarea este unul dintre cele mai generoase daruri pe care ni le pune la dispozitie natura. Fiarta, preparata la abur sau consumata cruda in salata, cu putin ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic, ea contribuie esential la sanatatea organismului.

  • Masca hidratanta de fata cu smochine si ulei de masline

    Odata cu sosirea zilelor reci, aspectul pielii noastre devine uscat si deshidratat. Pentru o mai buna hidratare a tenului dumneavoastra, va propunem sa incercati o masca cu smochine si ulei de masline.

  • Masca cu ulei de masline si oua impotriva caderii parului

    Daca aveti probleme serioase cu parul, luati in considerare si cateva tratamente cu ingrediente naturale care ii vor conferi firului de par sanatate si vitalitate. Va propunem sa incercati masca cu ulei de masline si oua.