Sos simplu cu piper negru

Ingrediente: 
 
300 ml smantana dulce
1 lingurita cu varf piper negru boabe
1 lingurita cu varf unt
1 lingurita amidon de porumb
 
Mod de preparare: piperul negru se zdrobeste intr-un mojar, iar separat se topeste untul intr-un vas potrivit, la foc mic, adaugandu-se apoi smantana si amestecand bine. Se incorporeaza piperul negru si se lasa pe aragaz pana incepe sa se ingroase, adaugand apoi si amidonul de porumb. Se amesteca des si se mai lasa la foc mediu pentru 8-10 minute. Se gusta cand s-a mai racit si se mai poate adauga putin piper negru macinat daca preferati un gust mai puternic. Se toarna cald peste carne.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Sos cu branza roquefort

    Un sos dens, cu gust puternic, foarte bun pentru fripturi de porc sau vita.

  • Sos cald cu branza cheddar si vin alb

    Un sos dens, cu gust puternic, perfect pentru feluri calde de legume, fripturi din carne de pasare sau vita sau pur si simplu ca gustare alaturi de felii de paine prajita.

  • Salata de fructe cu zmeura, capsuni si piper negru

    O idee inedita de a aduce un plus de aroma picanta unei salate clasice de fructe, in care gustul dulce de capsuna il intalneste pe cel acrisor si parfumat de zmeura, la final menta si doar un praf de piper negru desavarsind reteta.

  • Smoothie cu piper negru, mango si lapte vegetal

    Un smoothie cu efect anti-inflamator, sursa excelenta de carbohidrati, potasiu, magneziu, proteine si antioxidanti, si in plus o bautura cu gust dulce, dominat de notele exotice si putina picanta.

  • Cinci remedii naturiste cu piper negru

    Unul dintre cele mai populare si indragite condimente din gastronomie, piperul negru a fost candva una dintre cele mai scumpe si dorite marfuri exotice, valorand cat greutatea sa in aur si fiind accesibil doar celor foarte bogati, care isi puteau permite un asemenea lux.