Spagheti picante

Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina sau unt. Preparare: Pentru spaghete: se pune putina sare in apa in care se fierb spaghetele iar cand sunt gata se scurg de apa si se pune putin unt sau margarina intr-o cratita pentru a le cali. Pentru sos: intr-o cratita mai mica se pune putin ulei la incins dupa care se adauga 4 catei de usturoi taiati cubulete, se calesc pana capata o culoare aramie, apoi se pune tot la calit si un ardei iute taiat cubulete, apoi se adauga sosul de rosii (1/2 de litru) si se lasa sa dea in clocot, se pune cimbrul si cubuletele de Knor si daca mai trebuie putina sare.

Articole asemănătoare

  • Cartofi picanti la cuptor

    Alternativa plina de savoare a clasicilor cartofi copti, insa doar pentru cei care iubesc aromele picante.

  • Sos de branza cu mucegai albastru

    Un sos cu note picante datorita branzei cu mucegai albastru, bun pentru feluri de legume sau carne.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Avantajele alimentatiei pe baza de produse picante

    Prin caracteristica sa de baza, gustul, mancarea picanta are ceva ce ii intriga pe specialisti. Din moment ce produce un grad uneori sporit de disconfort sau durere, de ce o pastram de secole sau milenii in dieta?

  • Avocado. Valoarea nutritiva a fructului

    Avocado este un fruct cu mare valoare nutritiva, chiar daca aroma sa lasa in opinia unora de dorit. Taiat in jumatati, se obtine un fel de barchete ce pot fi umplute cu diverse delicatese (fructe de mare, paste picante etc).