Spagheti picante

Ingrediente: spaghetti, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, cimbru, margarina sau unt. Preparare: Pentru spaghete: se pune putina sare in apa in care se fierb spaghetele iar cand sunt gata se scurg de apa si se pune putin unt sau margarina intr-o cratita pentru a le cali. Pentru sos: intr-o cratita mai mica se pune putin ulei la incins dupa care se adauga 4 catei de usturoi taiati cubulete, se calesc pana capata o culoare aramie, apoi se pune tot la calit si un ardei iute taiat cubulete, apoi se adauga sosul de rosii (1/2 de litru) si se lasa sa dea in clocot, se pune cimbrul si cubuletele de Knor si daca mai trebuie putina sare.

Articole asemănătoare

  • Marinada in stil hawaiian

    Recomandata pentru carnea de pui (dar poate fi folosita si pentru porc sau, de ce nu, vita), este o marinada dominata de gustul dulce, exotic, alaturi de notele sarate si usor picante, rezultatul fiind cu siguranta o surpriza pentru cei dispusi sa incerce astfel de experimente culinare. Cu rezultate savuroase.

  • Terapii si solutii naturiste cu rosii

    Sucul de rosii proaspat stors, caruia ii putem adauga putin busuioc, patrunjel, cateva felioare de ardei iute (sau fulgi de chili) pentru cei care prefera notele picante, si pe care il putem bea rece sau la temperatura camerei, hidrateaza, ajuta digestia, intareste sistemul imunitar datorita numeroaselor vitamine, este recomandat si in cazul anemiilor sau a oboselii cronice.

  • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

    Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

  • Avantajele alimentatiei pe baza de produse picante

    Prin caracteristica sa de baza, gustul, mancarea picanta are ceva ce ii intriga pe specialisti. Din moment ce produce un grad uneori sporit de disconfort sau durere, de ce o pastram de secole sau milenii in dieta?

  • Avocado. Valoarea nutritiva a fructului

    Avocado este un fruct cu mare valoare nutritiva, chiar daca aroma sa lasa in opinia unora de dorit. Taiat in jumatati, se obtine un fel de barchete ce pot fi umplute cu diverse delicatese (fructe de mare, paste picante etc).