Spatiile publice din centrul istoric al Timisoarei vor fi reabilitate

In curand, Timisoara va fi mai frumoasa decat o stim cu totii, intrucat pe data de 29 decembrie 2011, primarul orasului a semnat contractul de finantare nerambursabila nr.2748 pentru proiectul Reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al municipiului Timisoara.

Zona de interventie a proiectului o constituie o parte din cartierul istoric Cetate, iar scopul valorificarea obiectivelor de importanta nationala si universala. Pietele reabilitate si modernizate integral vor fi: Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sfantu Gheorghe si Piata Tarcului.

De asemenea, sunt vizate zece strazi: Vasile Alecsandri (reabilitata pe tronsonul inte Piata Unirii si Piata Libertatii), Lucian Blaga (reabilitata pe tronsonul intre Piata Libertatii si Piata Huniade), Sergent Constantin Musat , Florimund Mercy, Francesco Grisselini, strada Fara Nume, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu, Enrico Carusso, toate acesta urmand a fi reabilitate integral.

Valoarea proiectului este de 53.005.711,38 lei, la care se adauga TVA si urmeaza a fi implementat pe o perioada de 39 luni, incepand cu data de 30 decembrie 2011. In cadrul perimetrului reabilitat, accesul auto va fi accidental si va fi controlat prin bolarzi mobili actionati printr-un sistem hidraulic, permis in anumite intervale orare, stabilite de administratia locala. Va fi permis accesul doar pentru masinile de aprovizionare sau ale riveranilor, dar si accesul masinilor de pompieri, salvare sau politie, a informat timisoaraazi.ro

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

 • Trei festivaluri dedicate florilor

  Festivalul Lalelelor din Ottawa, Canada: poate v-ati fi asteptat ca un eveniment dedicat in fiecare an varietatilor de lalele sa fie organizat in Olanda, dar in fiecare mai, inca din 1953, orasul canadian este locul unde trebuie sa ajungeti daca iubiti aceste flori.

 • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

  Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

 • Bors de urzici

  Doritorii de preparate culinare cu urzici vor fi incantati de gustul exceptional al borsului de urzici pe care vi-l propunem. Aveti nevoie de ingredientele:

 • Gradina Yuyuan, Shanghai

  Gradina clasica Yuyuan se afla in centrul vechi al orasului Shanghai si este una dintre atractiile turistice reprezentative, fiind etichetata adesea ca o minune a arhitecurii in regiunea de sud a fluviului Yangtze.

 • Pregatirea gradinii pentru iarna

  Cand noptile de toamna devin tot mai reci trebuie sa incepeti pregatirile pentru iarna. Astfel nu veti avea doar in anotimpul rece o gradina frumoasa. Primavara, cu mult mai putine eforturi plantele din gradina dumneavoastra vor fi sanatoase, avand totodata si un aspect placut ce va da culoare peisajului general.