Starking Delicious

Este cunoscut si ca Delicios dublu rosu.
Pomul este viguros, are coroana rasfirata si rodeste in principal pe ramuri lungi.
Fructele mijlocii, mari si foarte mari, conice, cu coste pronuntate cu tendinta spre "bot de iepure'". Pielita este groasa, rezistenta, lucioasa de culoare rosie-violacee intensa, tara dungi, pe care se gaseste o pruina abundenta violacee.
Pulpa este galben-deschis, fina, dulce, aproape lipsita de aciditate, cu aroma intensa, asemanatoare cu a pepenelui galben, de calitate buna pentru masa. La supracoacere pulpa devine fainoasa.

Articole asemănătoare

  • Marul Ambrosia

    Sunt mere medii spre mari, avand in medie 230-250 de grame, aromate, cu coaja subtire de un galben cu mari pete rosii atunci cand fructul este bine copt, pulpa este alba, zemoasa, ferma, gustul dulce, cu foarte usoare note acrisoare

  • Marul Pinova

    Soi de mar cu productivitate ridicata cultivat initial in Germania, unde a fost creat in anii 60 ai secolului trecut, Pinova este o optiune interesanta ca un hibrid intre Golden Delicious si Clivia, un fruct suculent, cu pulpa ferma si dulce-acrisoara, aromata si cu note usor parfumate.

  • Merele Golden Delicious

    Unul dintre cele mai apreciate si cultivate soiuri de mar din toata lumea, aceasta varietate de origine nord-americana (a inceput sa fie cultivata in SUA spre sfarsitul secolului al XIX-lea, initial in statul Virginia) s-a raspandit cu rapiditate in toata lumea, consumatorii fiind atrasi de gustul placut, dulce, culoarea frumoasa, rezistenta la transport si depozitare, dar si de versatilitatea acestor mere aurii, cu aroma dominata de notele fructate.

  • Merele Red Delicious

    Mari, cu forma conica, gust dulce-acrisor, pulpa tare si suculenta, de un rosu intens, atragator.

  • Merele Jonagold, un deliciu dulce

    Soi creat in anii 50 ai secolului trecut in SUA prin combinarea a doua varietati delicioase (Golden Delicious, cu pulpa tare, crocanta, note dulcegi) si Jonathan (un mar rosu putin acrisor) acest Jonagold a fost relativ repede adoptat de cultivatori datorita calitatilor sale.


Warning: fopen(cache/115650fce9cbdb4dac33927b82fda2e1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139