Sufleu de fasole verde

Ingrediente: 
 
600 g fasole verde (cantarita dupa ce a fost curatata)
100 g faina
sase oua
150 g unt
300 ml lapte
 
Mod de preparare: fasolea se curata, se spala, se rupe bucati si se fierbe in apa rece cu putina sare. Separat se pregateste un sos din 100 grame de unt, faina si laptele, amestecand mereu. Cand sosul alb este gata, iar fasolea verde fiarta s-a racit bine se amesteca cele doua ingrediente, adaugandu-se apoi galbenusurile, un praf de sare si albusurile batute spuma. Compozitia bine mixata se toarna intr-o tava potrivita, tapetata cu restul de unt, si se tine la cuptor pentru 25-30 de minute. Se serveste dupa ce s-a racit putin.

Articole asemănătoare

  • Fasole verde cu sos de lamaie

    O mancare de fasole verde care capata astfel un gust proaspat, putin acrisor, neobisnuit. O versiune inedita a unei retete traditionale ce evita astfel monotonia gastronomica.

  • Salata de fasole verde

    O reteta simpla si rapida, se poate prepara cu fasole proaspata (mult mai gustoasa) sau congelata.

  • Crema de fasole alba cu usturoi

    O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.

  • Gulas de fasole boabe

    Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.

  • Chiftelute mexicane de fasole boabe

    Preparatele culinare din bucataria mexicana se remarca prin gustul picant si intens. Pentru a va bucura de aceasta aroma, va invitam sa preparati o reteta delicioasa de chiftelute mexicane de fasole boabe.