Supa de mere

Ingrediente:
 
800 g mere
150 ml smantana
50 g zahar
doua oua
cuisoare
sare
 
Mod de preparare: alegeti merele din soiul care va place mai mult, indiferent de culoare, si le puteti amesteca daca vreti un rezultat interesant (mere galbene alaturi de cele rosii, de exemplu). Merele se curata de coaja si samburi, se taie felii potrivite si se fierb in aproximativ doi litri de apa, foarte putin sarata. Se lasa pana cand se sfarama foarte usor (mai mult decat pentru compot) cand se poate adauga zaharul, apoi cuisoarele - nu foarte multe - si inca putina sare. Daca vreti o supa mai dulce puteti creste cantitatea de zahar dupa gust. Se lasa toata compozitia sa mai fiarba un timp, iar la final se va drege cu galbenusurile batute bine cu smantana. Se serveste fierbinte sau rece, este la fel de buna.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere

    O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.

  • Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

    O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail racoritor cu menta, whiskey si suc de mere

    O reteta pentru o bautura cu gust intens de mere dulci, parfumate, bine coapte, prospetimea mentei abia culese si un whiskey de calitate.


Warning: fopen(cache/9b061358526b2d8cae963d17000ff70a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139