Supa de mere

Ingrediente:
 
800 g mere
150 ml smantana
50 g zahar
doua oua
cuisoare
sare
 
Mod de preparare: alegeti merele din soiul care va place mai mult, indiferent de culoare, si le puteti amesteca daca vreti un rezultat interesant (mere galbene alaturi de cele rosii, de exemplu). Merele se curata de coaja si samburi, se taie felii potrivite si se fierb in aproximativ doi litri de apa, foarte putin sarata. Se lasa pana cand se sfarama foarte usor (mai mult decat pentru compot) cand se poate adauga zaharul, apoi cuisoarele - nu foarte multe - si inca putina sare. Daca vreti o supa mai dulce puteti creste cantitatea de zahar dupa gust. Se lasa toata compozitia sa mai fiarba un timp, iar la final se va drege cu galbenusurile batute bine cu smantana. Se serveste fierbinte sau rece, este la fel de buna.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu vin rose si suc de mere

    O bautura usoara, in care un vin rose de calitate se intalneste cu sucul de mere acrisor si prospetimea frunzelor de menta.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

  • Cocktail cald cu scortisoara, gin si suc de mere

    Perfect pentru zilele friguroase de iarna, amestecand intr-un singur pahar aroma sucul de mere cu notele exotice de scortisoara si cele de ienupar ale ginului (alegeti unul de calitate), este un cocktail ce se bea cald, chiar fierbinte, pentru a-si dezvolta mai bine gusturile.

  • Suc fierbinte de mere si morcovi cu mirodenii

    La prima vedere ar fi doar un suc de mere si morcovi, o combinatie devenita clasica, dar in combinatie cu mirodeniile exotice si baut fierbinte va capata un alt gust si noi note interesante.

  • Suc de mere cu scortisoara si nucsoara

    O reteta pentru o ocazie festiva in zilele reci sau pentru o dupa-amiaza placuta alaturi de familie si prieteni, aceasta varianta de suc de mere imbina dulcele acrisor al fructelor cu notele exotice de citrice, scortisoara si nucsoara.