Supa de mere

Ingrediente:
 
800 g mere
150 ml smantana
50 g zahar
doua oua
cuisoare
sare
 
Mod de preparare: alegeti merele din soiul care va place mai mult, indiferent de culoare, si le puteti amesteca daca vreti un rezultat interesant (mere galbene alaturi de cele rosii, de exemplu). Merele se curata de coaja si samburi, se taie felii potrivite si se fierb in aproximativ doi litri de apa, foarte putin sarata. Se lasa pana cand se sfarama foarte usor (mai mult decat pentru compot) cand se poate adauga zaharul, apoi cuisoarele - nu foarte multe - si inca putina sare. Daca vreti o supa mai dulce puteti creste cantitatea de zahar dupa gust. Se lasa toata compozitia sa mai fiarba un timp, iar la final se va drege cu galbenusurile batute bine cu smantana. Se serveste fierbinte sau rece, este la fel de buna.

Foto: absfreepic.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey si cidru de mere

    O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.

  • Cocktail cu rom si suc de mere

    O reteta simpla si usor de pregatit acasa, gata imediat, pentru care puteti folosi suc de mere proaspat sau din cutie.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom

    O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.

  • Cocktail de iarna cu cidru de mere si vodca

    O combinatie intre savoarea usor acida a unui cidru de mere de calitate si vodca, alaturi de note aromate de scortisoara si dulceata mierii sau a siropului de artar.