Syngonium Podophyllum

SingoniumInformatii generale:
Aspect:

- planta tropicala, agatatoare, cu tulpina de pana la 1,5-2 metri;
- frunzele sunt compus palmate, mai mult sau mai putin colorate si ondulate.

Ingrijire:
- prefera locurile luminoase, ferite de razele soarelui;
- se inmulteste prin butasi de lastari;
- replantarea de face in amestec de pamant de flori si frunze;
- prefera temperatura camerei si umiditatea ridicata;
- frunzele se pulverizeaza cu apa.

Boli, daunatori:
- paduchii de frunze

Articole asemănătoare

 • Probleme cauzate de caldura exagerata si uscaciunea aerului

  Primele semne ale disconfortului florilor noastre sunt incetinirea cresterii si chiar stagnarea in dezvoltare. Plantele se opresc din crestere, nu mai produc frunze sau boboci

 • Syngonium

  Planta agatatoare, rezistenta la camerele mai putin luminate. Specificul plantei este acela ca-si schimba forma frunzelor odata cu inaintarea in varsta: frunzele tinere au forma sagitata si sunt intregi, iar cele batrane se divizeaza in 3-5 lobi distincti. Culoarea frunzelor depinde de cultivaruri in general fiind verde cu nervatiunea mai deschisa. Cultivarul Imperial White, de ex., are frunza aproape in intregime alba, pastrandu-si fondul verde numai pe margini.

 • Terariu - o lume in miniatura

  Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.

 • Plantele de apartament si lumina

  Nivelul de lumina este in factor crucial pentru sanatatea si modul in care arata o planta. Lumina inseamna viata, pentru ca ea regleaza cele trei mari procese care au loc la nivelul plantei: fotosinteza, fototropia si adaptarea la ciclul de lumina.