Taierea uscaturilor
Primavara devreme, inainte ca vegetatia sa inceapa, trebuie taiate toate ramurile uscate ale tufelor sau ierburilor decorative. Folositi o foarfeca speciala, ascutita si taiati direct de jos (aproximativ 15-20 cm de la nivelul solului). Dupa aceea mai puteti reveni pentru a da un aspect ingrijit.
Articole asemănătoare
-
Reteta gustoasa de caltabos
Numiti in unele zone cartabos, chisca sau calbaj, caltabosii sunt carnati preparati de regula la taierea porcului, din maruntaiele acestuia fierte si tocate.
-
Tunderea de toamna la pomii fructiferi
Oricine are o gradina sau livada langa casa si viseaza la propria rezerva de fructe proaspete trebuie sa cunoasca cateva reguli elementare de intretinere si recoltare. Chiar daca nu s-ar spune, taierea sau tunderea pomilor este una dintre cele mai importante lucruri pe care le are de facut un gradinar la inceputul toamnei.
-
Taierea trandafirilor – o masura pregatitoare pentru iernare
Trandafirii sunt, daca nu cele mai frumoase flori, macar cei mai cunoscuti mesageri ai dragostei. Cu totii ne bucuram de farmecul lor rapitor ori decate ori avem ocazia. Insa putini se gandesc la drumul lung pe care trebuie sa il parcurga pana acolo.
-
Ingrijirea gradinii in luna septembrie
Tunsul gazonului, taierea gardului viu, ingrasamant pentru trandafiri sau plantarea bulbilor
-
Sa facem distinctia intre taierea si tunderea plantelor ornamentale
In fiecare an gradinarii care tin la aspectul general al peisajului gradinii ar trebui sa faca un pas inapoi, sa priveasca atent plantele si sa puna la punct un plan de taiere, menit sa rearanjeze forma acestuia.