Tomate Pokusa

Un soi hibrid de rosii cherry, de origine poloneza, recomandat daca va place acest tip de tomate si daca aveti nevoie de un soi ce poate fi usor adaptat in ghivece mai mari, in sere, in gradina sau chiar pe un balcon sau o terasa pe care le doriti transformate intr-un mic spatiu verde. Sunt rosii mici, gustoase, foarte bun atat pentru salate cat si pentru a fi uscate, cu note dulceag-acrisoare si aciditate medie. Gustul este intens, puternic, cel clasic de rosie. Rosiile din soiul Pokusa sunt mici, rotunde, cu coaja elastica, si cresc in ciorchini asemanatori celor de vita-de-vie. 
 
Semintele de Pokusa se cultiva incepand din februarie pana in mai, si este recomandat in gradina sa alegeti un loc cu sol fertil, bine drenat, eventual fertilizat cu ingrasaminte, in afara curentilor de aer si cu mult soare cea mai mare parte din zi. Daca sunt respectate aceste conditii de baza si nu uitati sa irigati frecvent tomatele Pokusa veti avea cu siguranta o recolta buna, iar rosiile vor fi de calitate. Planta poate atinge 150 de cm inaltime daca este bine ingrijita.

Foto: happygreen.pl

Articole asemănătoare

 • Salata de rosii cu ierburi, masline si branza

  Ierburi aromatice, tomate cu gust puternic, ardei rosu, masline si branza feta

 • Tomate Raspberry Giant

  Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta.

 • Tomatele galbene Sungella, un deliciu auriu

  Ceva mai mari decat clasicele rosii cherry, dulci, suculente, cu coaja elastica si subtire, de culoare galbena cu nuante portocalii la maturitate, iata un soi de tomate diferite de cele cu care suntem obisnuiti.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.

 • Tomatele Kmicic

  Un soi hibrid cu o forma ovala, alungita, pe care o intalnim mai rar in cazul rosiilor, gust dulceag putin astringent, rezistenta buni la boli si daunatori, aceste tomate Kmicic sunt o varietate originara din Polonia, foarte apreciata de cultivatori pentru calitatile sale