Tomate Pokusa

Un soi hibrid de rosii cherry, de origine poloneza, recomandat daca va place acest tip de tomate si daca aveti nevoie de un soi ce poate fi usor adaptat in ghivece mai mari, in sere, in gradina sau chiar pe un balcon sau o terasa pe care le doriti transformate intr-un mic spatiu verde. Sunt rosii mici, gustoase, foarte bun atat pentru salate cat si pentru a fi uscate, cu note dulceag-acrisoare si aciditate medie. Gustul este intens, puternic, cel clasic de rosie. Rosiile din soiul Pokusa sunt mici, rotunde, cu coaja elastica, si cresc in ciorchini asemanatori celor de vita-de-vie. 
 
Semintele de Pokusa se cultiva incepand din februarie pana in mai, si este recomandat in gradina sa alegeti un loc cu sol fertil, bine drenat, eventual fertilizat cu ingrasaminte, in afara curentilor de aer si cu mult soare cea mai mare parte din zi. Daca sunt respectate aceste conditii de baza si nu uitati sa irigati frecvent tomatele Pokusa veti avea cu siguranta o recolta buna, iar rosiile vor fi de calitate. Planta poate atinge 150 de cm inaltime daca este bine ingrijita.

Foto: happygreen.pl

Articole asemănătoare

 • Ardeiul Topgirl

  Priviti de la distanta aduc a tomate bine coapte, rosii, zemoase si parfumate, iar acest soi de ardei rosu, dulce, are o aroma aparte care poate sa aminteasca de tomate prin notele dulcegi.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Rosiile Betalux

  Un soi de origine poloneza cu tomate relativ mari, rotunde, usor turtite, de un rosu curat, placut, atunci cand sunt coapte, Betalux este o varietate foarte buna atat pentru gradini cat si pentru solarii.

 • Sos cu vin rosu, rozmarin si pasta de tomate

  Un sos relativ simplu de pregatit, cu aroma complexa, perfect pentru carnea de vita sau de porc.

 • Tomatele Ikarus

  Soi renumit de tomate mari, foarte suculente, bune pentru bulion, suc, conserve, dar si pentru salate si retete diverse, Ikarus sunt rosii usor de recunoscut datorita formei rotunde, putin turtite si culorii intense.