Tomatele pitice Alka

Cautati un soi de rosii nu foarte mari, dulci, usor de cultivat si cu acel gust care ne aduce aminte de rosiile de odinioara? Alka este un soi timpuriu de tomate, neasteptat de bune si cu productie buna daca au lumina si un sol fertil, bune atat pentru suprafete mari de pamant si sere cat si pentru ghivece mai mari sau mai mici, daca vreti poate doar sa experimentati pentru o viitoare gradina de legume. Si cu putina grija veti avea o recolta de rosii nu foarte mari (in medie o tomata Alka va avea 100 de grame, poate mai putin) dar gustoase, cu pulpa carnoasa si dulce, zemoase, suculente, potrivite pentru sucuri, salate sau, de ce nu, bulion. 
 
Se alege un sol fertil, eventual o parte bine fertilizata si cu drenaj bun - conditii care trebuie pastrate si daca alegem ghivecele - si o zona cu mult soare, pentru ca acest tip de rosii va avea nevoie de lumina si caldura pentru a se dezvolta repede si bine. Se uda regulat pentru o productie cat mai buna, si ideal este sa le plantati din aprilie pana in luna mai, iar spre sfarsitul verii ar trebui sa aveti si primele rosii. Chiar daca este o varietate de tomata pitica are productivitate buna, chiar foarte buna, si se adapteaza neasteptat de bine si rapid diverselor conditii de mediu. Indiferent daca aveti deja experienta in cultivarea legumelor sau vreti sa incercati altceva, o noutate in gradina, tomatele Alka sunt o alegere inspirata. Si mai ales una gustoasa.

Foto: ebay.co.uk

 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Little Beauty

  Sunt la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara.

 • Rosia, un aliat important in mentinerea sanatatii

  Rosiile sau tomatele sunt originare din partea de nord-vest a Americii de Sud, din zona de coasta a Anzilor Cordilieri, unde, initial, faceau parte din flora spontana a locului.

 • Sucul de tomate - aliment si medicament

  Ce au in comun tomatele, pepenele verde si grapefruit-ul roz? Desigur, pe langa faptul ca sunt alimente gustoase si sanatoase, toate sunt rosii.

 • Rosiile utilizate la prepararea mastilor faciale

  Tomatele sunt folosite ca remedii naturale pentru tenul gras si pentru tenul predispus la imperfectiuni.

 • Consumul de tomate - secretul oricarui organism sanatos

  Tomatele sau rosiile sunt furnizoare ale unei game foarte variate de beneficii in corpul uman fiind indispensabile oricarei diete care se doreste a fi sanatoasa.