Tort de mere

tort de mere

 

Ingrediente:


1 kg mere intregi curatate de coaja la care  scoateti cotoarele cu seminte  (puteti folosi si jumatati sau sferturi de mere)

Blat: 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.
- se separa albusurile de galbenusuri;
- se bat bine albusurile cu cana de zahar;
- se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine;
- se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional);
- se adauga faina amestecand incet pana se incorporeaza bine.

Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars):


- 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte
prea tare zaharul).
- Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!).
- Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar,
1/2 l lapte.


- In cratita in care vreti sa preparati  tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul.

- Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor.  Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa ( procesul dureaza cam 20 minute, pana in 30).

- Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 - 20 minute). Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea.


- Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o
scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor.
- Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.

gradinamea.ro

22 Decembrie 2007

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu whiskey si cidru de mere

    O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.

  • Cocktail cu rom si suc de mere

    O reteta simpla si usor de pregatit acasa, gata imediat, pentru care puteti folosi suc de mere proaspat sau din cutie.

  • Cocktail cu rom si cidru de mere

    O varianta a clasicului mojito, este o bautura ce se poate pregati usor acasa, pentru care veti avea nevoie de rom, cidru de mere, mirodenii, lamaie si menta, iar la final apa minerala, sifon sau, de ce nu, apa tonica preferata. Se serveste cu gheata.

  • Sangria cu vin alb, cidru de mere si rom

    O bautura cu gust racoritor si proaspat de vin si cidru dulce-acrisor de mere, cu note de rom si mirodenii, perfecta pentru o seara alaturi de cei mai buni prieteni.

  • Cocktail de iarna cu cidru de mere si vodca

    O combinatie intre savoarea usor acida a unui cidru de mere de calitate si vodca, alaturi de note aromate de scortisoara si dulceata mierii sau a siropului de artar.