Tort de mere

tort de mere

 

Ingrediente:


1 kg mere intregi curatate de coaja la care  scoateti cotoarele cu seminte  (puteti folosi si jumatati sau sferturi de mere)

Blat: 5 oua, 1 cana zahar, 1 cana faina, 1 ceasca ulei, coaja de lamaie.
- se separa albusurile de galbenusuri;
- se bat bine albusurile cu cana de zahar;
- se adauga galbenusurile unul cate unul in albusurile batute bine;
- se adauga ceasca de ulei si coaja de lamaie (optional);
- se adauga faina amestecand incet pana se incorporeaza bine.

Pregatiti si crema de oua (care se foloseste de obicei la crema de zahar ars):


- 6 oua intregi se freaca bine cu 200 g zahar (adica pana nu se mai simte
prea tare zaharul).
- Se adauga 1 litru de lapte caldut (nu fierbinte!).
- Daca vreti puteti face aceasta reteta la jumatate, adica 3 oua, 100 g zahar,
1/2 l lapte.


- In cratita in care vreti sa preparati  tortul puneti niste zahar ( in jur de 150 g) si il caramelizati. Dupa ce s-a topit zaharul, incercati sa-l prelingeti si pe peretii cratitei nu numai pe fundul acesteia si asezati merele unul langa altul.

- Dupa ce s-a umplut cratita cu mere, o introduceti in cuptor.  Merele incep sa elibereze apa si capata o culoare frumoasa ( procesul dureaza cam 20 minute, pana in 30).

- Dupa aceea, scoateti cratita din cuptor, puneti crema de oua peste mere, o introduceti din nou in cuptor si asteptati pana se incheaga compozitia ( in aprox. 15 - 20 minute). Dupa ce s-a inchegat, scoateti din nou cratita din cuptor si puneti blatul peste tot ce este in ea.


- Asteptati sa se coaca blatul (aprox. 40 minute, dar se incearca usor cu o
scobitoare), apoi scoateti definitiv cratita din cuptor.
- Lasati un pic sa se raceasca si rasturnati pe un platou. Dupa racirea definitiva a tortului se poate trece la ornarea cu frisca.

gradinamea.ro

22 Decembrie 2007

Articole asemănătoare

  • Rom cu suc de mere

    O bautura delicioasa atunci cand este calda (dar buna si rece), aceasta reteta cu rom brun si suc de mere proaspat sau din cutie este excelenta mai ales in zilele friguroase.

  • Suc de mere cu mirodenii

    O reteta simpla, inspirata de vinul fiert dar avand la baza sucul dulce de mere (din cutie sau pregatit in casa, dupa gust), aromata si servita fierbinte.

  • Smoothie cu mar si otet de mere

    O lingurita de otet de mere de calitate va da acestui smoothie cu mar si fructe de padure un gust usor acrisor, aparte, cu o aroma speciala. O reteta pentru cei care vor sa incerce cu totul altceva cand vine vorba de o bautura sanatoasa.

  • Cocktail cu vin rose si suc de mere

    O bautura usoara, in care un vin rose de calitate se intalneste cu sucul de mere acrisor si prospetimea frunzelor de menta.

  • Sangria cu vin alb si cidru de mere

    In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?