Trandafirii Bolero

O varietate foarte apreciata de cunoscatori, trandafirul Bolero iese in evidenta atat prin albul intens al florilor sale (dar veti intalni si tufe cu inflorescente crem) cat si prin parfumul puternic, dominator, care ar putea fi descris ca o combinatie olfactiva intre mirosul trandafirilor clasici si note tropicale, exotice. Este din fericire nu doar un trandafir frumos, ci si un soi rezistent la inghet si temperaturi ridicate, la diverse boli care afecteaza in general aceste flori sau la daunatori, si este surprinzator de longeviv daca are parte de un sol bun si ingrijire atenta (cel putin in primul an). Florile sunt grupate in buchete, sunt mari, cu peste 100 de petale grupate strans, in general de un alb catifelat care poate sa mearga pana la crem si chiar, in unele cazuri rare, pana la un bej palid. Efectul decorativ in gradina sau intr-un buchet este remarcabil, si sunt recomandati atat pentru decoratiuni interioare cat si pentru a schimba radical orice spatiu verde. 
 
Pentru un trandafir Bolero viguros si puternic aveti nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, si se adapteaza la fel de bine atat locurilor cu mult soare cat si celor aflate in penumbra. Mai mult, chiar plantat intr-o zona a gradinii unde va avea parte de mai putina lumina solara, trandafirul din soiul Bolero va inflori si se va dezvolta normal, depasind de obicei un metru inaltime. Il puteti planta singur sau alaturi de alte soiuri de trandafiri, completandu-se cromatic unele pe altele. Este folosit mult in realizarea buchetelor pentru ca si dupa ce au fost taiate florile rezista destul de mult, pastrandu-si atat prospetimea petalelor cat si parfumul. Cum este o tufa destul de mare este recomandat sa lasati intre trandafiri macar o distanta de jumatate de metru, poate chiar mai mult.

Foto: honolulurosesociety.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Cherry Girl - o explozie de prospetime

  Cautati un soi de trandafiri de un rosu puternic, intens, proaspat, cu un parfum clasic cu note dulci si un efect decorativ greu de egalat? Atunci aceasta varietate ce infloreste din iunie pana in septembrie ar putea fi optiunea cea mai buna, pentru ca este rezistenta la boli si daunatori, longeviva, nu necesita o ingrijire deosebita si are flori de o rara frumusete.

 • Trandafirii galbeni Friesia

  Soiurile de trandafir cu inflorescente de un galben curat, intens, sunt mai greu de gasit in florarii si gradini, iar dintre cele disponibile Friesia este de departe unul dintre cele mai frumoase.

 • Trandafirii Bel Ange

  Cu un colorit delicat si un aspect de o rara eleganta, acest soi de trandafir teahibrid originar din Belgia este des intalnit in buchetele pentru ocazii speciale, fiind considerat de specialisti una dintre cele mai frumoase varietati.

 • Trandafirii cataratori Pierre de Ronsard

  Un soi cu flori mari, de forma globulara, cu multe petale si un parfum puternic, dominator, cu note dulci.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.