Trandafirii Bolero

O varietate foarte apreciata de cunoscatori, trandafirul Bolero iese in evidenta atat prin albul intens al florilor sale (dar veti intalni si tufe cu inflorescente crem) cat si prin parfumul puternic, dominator, care ar putea fi descris ca o combinatie olfactiva intre mirosul trandafirilor clasici si note tropicale, exotice. Este din fericire nu doar un trandafir frumos, ci si un soi rezistent la inghet si temperaturi ridicate, la diverse boli care afecteaza in general aceste flori sau la daunatori, si este surprinzator de longeviv daca are parte de un sol bun si ingrijire atenta (cel putin in primul an). Florile sunt grupate in buchete, sunt mari, cu peste 100 de petale grupate strans, in general de un alb catifelat care poate sa mearga pana la crem si chiar, in unele cazuri rare, pana la un bej palid. Efectul decorativ in gradina sau intr-un buchet este remarcabil, si sunt recomandati atat pentru decoratiuni interioare cat si pentru a schimba radical orice spatiu verde. 
 
Pentru un trandafir Bolero viguros si puternic aveti nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, si se adapteaza la fel de bine atat locurilor cu mult soare cat si celor aflate in penumbra. Mai mult, chiar plantat intr-o zona a gradinii unde va avea parte de mai putina lumina solara, trandafirul din soiul Bolero va inflori si se va dezvolta normal, depasind de obicei un metru inaltime. Il puteti planta singur sau alaturi de alte soiuri de trandafiri, completandu-se cromatic unele pe altele. Este folosit mult in realizarea buchetelor pentru ca si dupa ce au fost taiate florile rezista destul de mult, pastrandu-si atat prospetimea petalelor cat si parfumul. Cum este o tufa destul de mare este recomandat sa lasati intre trandafiri macar o distanta de jumatate de metru, poate chiar mai mult.

Foto: honolulurosesociety.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii din soiul Burgund

  O varietate pe care o intalniti adesea in gradinile pasionatilor, Burgund este un soi de trandafir teahibrid relativ usor de cultivat si intretinut, foarte popular in tara noastra (il veti gasi foarte des in florarii) si il puteti cumpara la preturi accesibile

 • Trandafirii Novalis - eleganta si rafinament

  Un soi mai rar de trandafiri cu flori de un violet deschis spre roz.

 • Trandafirii Mont Blanc

  Rezistent la boli, daunatori si la temperaturile foarte scazute, trebuie sa taiati tufa de Mont Blanc dupa spatiul disponibil si pentru a-i da o forma ingrijita, altfel tinde sa creasca haotic in toate directiile.

 • Trandafirii Black Baccara

  Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate.

 • Trandafirii Mushimara

  Sunt trandafiri de culoare rosie, intr-un interesant contrast cu verdele inchis si lucios al frunzelor, mirosul este discret si dulceag, si nu uitati sa alegeti un loc unde sa aiba soare, un sol fertil si cu drenare buna, dar si spatiul circular necesar.