Trandafirii Bolero

O varietate foarte apreciata de cunoscatori, trandafirul Bolero iese in evidenta atat prin albul intens al florilor sale (dar veti intalni si tufe cu inflorescente crem) cat si prin parfumul puternic, dominator, care ar putea fi descris ca o combinatie olfactiva intre mirosul trandafirilor clasici si note tropicale, exotice. Este din fericire nu doar un trandafir frumos, ci si un soi rezistent la inghet si temperaturi ridicate, la diverse boli care afecteaza in general aceste flori sau la daunatori, si este surprinzator de longeviv daca are parte de un sol bun si ingrijire atenta (cel putin in primul an). Florile sunt grupate in buchete, sunt mari, cu peste 100 de petale grupate strans, in general de un alb catifelat care poate sa mearga pana la crem si chiar, in unele cazuri rare, pana la un bej palid. Efectul decorativ in gradina sau intr-un buchet este remarcabil, si sunt recomandati atat pentru decoratiuni interioare cat si pentru a schimba radical orice spatiu verde. 
 
Pentru un trandafir Bolero viguros si puternic aveti nevoie de un sol fertil, cu drenare buna, si se adapteaza la fel de bine atat locurilor cu mult soare cat si celor aflate in penumbra. Mai mult, chiar plantat intr-o zona a gradinii unde va avea parte de mai putina lumina solara, trandafirul din soiul Bolero va inflori si se va dezvolta normal, depasind de obicei un metru inaltime. Il puteti planta singur sau alaturi de alte soiuri de trandafiri, completandu-se cromatic unele pe altele. Este folosit mult in realizarea buchetelor pentru ca si dupa ce au fost taiate florile rezista destul de mult, pastrandu-si atat prospetimea petalelor cat si parfumul. Cum este o tufa destul de mare este recomandat sa lasati intre trandafiri macar o distanta de jumatate de metru, poate chiar mai mult.

Foto: honolulurosesociety.org

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Dancing Queen

  Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.