Trandafirii Dancing Queen

Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis. La maturitate o tufa de trandafir Dancing Queen depaseste usor 250 de cm inaltime, chiar mai mult daca are parte de soare si un sol fertil, fiind o varietate buna atat pentru gradini cat si pentru parcuri, spatii verzi mai ample sau alei. 
 
Se planteaza de la inceputul primaverii pana la sfarsitul toamnei si chiar daca este o floare rezistenta la conditiile meteo vitrege prefera un sol fertil, putin acid, cu drenare buna, cat mai mult soare si ideal un loc unde sa fie ferit de curentii reci de aer. Specialistii recomanda ca tufa sa fie udata frecvent, ramurile uscate sau cu aspect bolnav sa fie indepartate cat mai repede, si puteti ca periodic in faza de crestere sau dupa lunile reci sa adaugati ingrasamant natural la radacina. Din fericire este unul dintre trandafirii rezistenti la gerurile iernii, asa ca nu are nevoie sa fie protejat in mod special sau acoperit. Cu un suport pe masura - un zid, un gard din lemn sau metalic - se dezvolta bine si repede, depasind 200-250 de cm inaltime si are nevoie de un spatiu circular de 150-200 de cm. Infloreste in mai multe randuri pe toata perioada verii, asa ca va veti bucura de farmecul si parfumul unei tufe Dancing Queen multi ani. 

Foto: cantsroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Brandusele Violet Queen

  Cu un nume perfect ales pentru o varietate delicata de branduse de toamna, cu inflorescente mari in forma unor cupe, in nuante intense de violet-purpuriu (dar veti gasi si exemplare in tonuri mai deschise), aceste Violet Queen sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru ghivece.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.