Trandafirii Dancing Queen

Trandafir catarator cu flori mari, de un roz pal, delicat, Dancing Queen surprinde prin nuanta pastelata, dar este in acelasi timp un soi rezistent la boli si daunatori, mai rar intalnit in gradini dar poate fi o alegere interesanta. Are un parfum placut, delicat, dulceag, iar florile sale mari, numeroase pe fiecare tufa sunt si mai bine puse in evidenta de frunzisul lucios, de un verde inchis. La maturitate o tufa de trandafir Dancing Queen depaseste usor 250 de cm inaltime, chiar mai mult daca are parte de soare si un sol fertil, fiind o varietate buna atat pentru gradini cat si pentru parcuri, spatii verzi mai ample sau alei. 
 
Se planteaza de la inceputul primaverii pana la sfarsitul toamnei si chiar daca este o floare rezistenta la conditiile meteo vitrege prefera un sol fertil, putin acid, cu drenare buna, cat mai mult soare si ideal un loc unde sa fie ferit de curentii reci de aer. Specialistii recomanda ca tufa sa fie udata frecvent, ramurile uscate sau cu aspect bolnav sa fie indepartate cat mai repede, si puteti ca periodic in faza de crestere sau dupa lunile reci sa adaugati ingrasamant natural la radacina. Din fericire este unul dintre trandafirii rezistenti la gerurile iernii, asa ca nu are nevoie sa fie protejat in mod special sau acoperit. Cu un suport pe masura - un zid, un gard din lemn sau metalic - se dezvolta bine si repede, depasind 200-250 de cm inaltime si are nevoie de un spatiu circular de 150-200 de cm. Infloreste in mai multe randuri pe toata perioada verii, asa ca va veti bucura de farmecul si parfumul unei tufe Dancing Queen multi ani. 

Foto: cantsroses.co.uk

Articole asemănătoare

 • Golden Queen, tomata galbena pentru toate gusturile

  Tomatele Golden Queen sunt destul de mari, depasind fiecare in greutate 200 de grame greutate, de forma rotunda, putin turtite, cu pulpa groasa si coaja rezistenta, suporta bine transportul si depozitarea, fiind o buna alegere atat pentru culturi intensive cat si pentru gradini.

 • Trandafirul floribunda Amber Queen

  Varietate de trandafir floribunda foarte apreciat de cunoscatori si premiat la mai multe competitii de profil, acest Amber Queen cu flori mari, de un portocaliu deschis, elegant, a fost creat in 1984, an in care incepe sa fie cultivat in Marea Britanie.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Tomatele Golden Queen

  Varietate de tomate de culoare galbena cu gust placut, putin acrisor, forma rotunda, putin turtite in partea superioara, Golden Queen poate fi o interesanta alternativa la rosiile clasice.