Trandafirii Mont Blanc

Un nume foarte inspirat pentru acest tip de trandafir urcator, evocand albeata, prospetimea, ideea de ascensiune. Este o varietate longeviva si puternica, se dezvolta rapid si bine, are nevoie de spatiu pentru a se extinde in voie, iar florile sale sunt mari, neasteptat de numeroase si de un alb incandescent, foarte proaspat, ce va da o impresie de racoare chiar si in zilele toride de vara. Sunt trandafiri foarte decorativi ce pot sa acopere un zid al gradinii, un perete, pot fi sprijiniti cu un stativ sau suport pentru a marca un colt al spatiului pe care dorim sa il infrumusetam sau, de ce nu, pot deveni centrul de greutate al locului de relaxare. 
 
Creste mult, depasind adesea inaltime de patru metri, si din fericire si tijele sunt elastice si rezistente, dar nu uitati sa ii asigurati si spatiul lateral necesar. Inflorescentele de Mont Blanc sunt mari, parfumul este discret si usor, cu note dulci, si pe masura ce trandafirii se trec vor face o subtila trecere de nuante de la albul pur la un roz cu note de crem. Rezistent la boli, daunatori si la temperaturile foarte scazute, trebuie sa taiati tufa de Mont Blanc dupa spatiul disponibil si pentru a-i da o forma ingrijita, altfel tinde sa creasca haotic in toate directiile. Florile sunt perfecte pentru decoratiuni si buchete, rezista destul de bine odata ce sunt taiate.  

Foto: pinterest.com
 

Articole asemănătoare

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.

 • Iasomia Mont Blanc - prospetime si frumusete

  Cu flori de un alb pur, intens, aceasta varietate de iasomie este din fericire o planta usor adaptabila, se aclimatizeaza in gradina in scurta vreme cu putina ingrijire, rezista la temperaturile geroase ale iernii (dar trebuie sa fie asezata intr-un loc unde este ferita de curentii reci de aer) si prefera solul cu drenare buna si cat mai mult soare.