Trandafirul Mary Rose

Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple. Un trandafir viguros si longeviv, Marie Rose are o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori, este insa mai sensil la frig decat alte tufe de trandafiri si se recomanda ca in lunile reci sa fie protejat si acoperit. Atunci cand alegeti locul din gradina nu trebuie sa uitati sa aiba mult soare, sa fie ferit de curentii reci de aer, iar solul ideal este unul putin nisipos, putin acid, dar cu drenare buna. Se planteaza primavara sau toamna, lasand intre exemplare 100-150 de cm distanta pentru ca va creste mult si in lateral. Mary Rose este un trandafir englezesc ce trebuie udat frecvent in perioada imediata plantarii pentru a prinde mai repede. 
 
Unul dintre cele mai populare soiuri de trandafiri englezesti, Mary Rose are numeroase inflorescente mari, de un roz intens, parfumul este puternic si dulce, facandu-se simtit pe o suprafata destul de mare. Sunt flori elegante, cu aspect delicat si fragil desi in realitate este un trandafir rezistent in timp, si la maturitate poate sa atinga 150 de cm inaltime, avand nevoie de un spatiu egal circular. Infloreste pe toata perioada sezonului, de la jumatate lui iunie pana spre inceputul lui octombrie, florile fiind perfecte pentru buchete sau aranjamente florale deosebite. Poate fi plantat direct in pamant sau intr-un ghiveci de mari dimensiuni, care va ajuta in lunile de iarna sa il transportati usor la adapost. 

Foto: davidaustinroses.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Cocktail cu vin rose, capsuni si zahar

  Un vin rose de calitate, capsuni bine coapte, zahar si lamaie, iar rezultatul final este o bautura usoara, racoritoare, foarte aromata si perfecta pentru zilele calde ale verii.

 • Queen Mary, un cires columnar usor de intretinut

  Soi de cires columnar cu productie buna si fructe mari, de un rosu violet, carnoase si cu gust dulce, intens, perfecte ca gustare sau pentru diverse retete, Queen Mary este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradinile cu putin spatiu disponibil.

 • Milady Rose

  Cu o inaltime de circa 25-30 de cm la maturitate si flori mari, rotunde, asemanatoare cu niste sfere de un roz palid, cu o forma si dispunere a petalelor ce ar aminti de mult mai cunoscutele crizanteme, Milady Rose este o varietate de ochiul-boului cu adevarat surprinzatoare.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.