Cocktail cu vin rose, capsuni si zahar

Ingrediente:

1 sticla de vin rose
300 g capsuni dulci, spalate si taiate jumatati
50 g zahar
sucul de la  lamaie

Mod de preparare: vinul se tine la frigider pentru cel putin doua ore. Capsunile taiate se amesteca bine cu zaharul, lasandu-le sa stea la temperatura camerei pana cand aromele se intrepatrund si din fructe iese sucul dulce si parfumat. Se toarna deasupra vinul rece, se adauga si sucul de lamaie, iar totul se mixeaza foarte bine. Se serveste imediat, fiind un cocktail de vara aromat si usor.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Sangria cu vin alb, portocala si busuioc

    O reteta de sangria cu vin alb rece pentru zilele calduroase, cu note mediteraneene data de busuioc si portocala.

  • Cocktail cu vin rosu si bere de ghimbir

    O combinatie indrazneata intre gustul de vin rosu si cel astringent, usor picant, al berii de ghimbir, cu note de citrice si putina gheata.

  • Cocktail cu vin rosu, portocala si sirop de scortisoara

    Cu notele sale de scortisoara si citrice este genul de bautura potrivita parca mai curand intr-o zi friguroasa, dar poate fi servita in orice perioada a anului. Secretul este siropul de scortisoara, usor de preparat si care poate fi pastrat mai multe zile in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

  • Cocktail cu vin rose si suc de mere

    O bautura usoara, in care un vin rose de calitate se intalneste cu sucul de mere acrisor si prospetimea frunzelor de menta.

  • Cocktail cu vin alb, rom si citrice

    Proaspat, usor de preparat chiar si pentru cei fara multa experienta in domeniu, cu gust intens de citrice, este un cocktail bun pentru o petrecere, mai curand o sangria cu vin alb si mai mult alcool.