Milady Rose

Cu o inaltime de circa 25-30 de cm la maturitate si flori mari, rotunde, asemanatoare cu niste sfere de un roz palid, cu o forma si dispunere a petalelor ce ar aminti de mult mai cunoscutele crizanteme, Milady Rose este o varietate de ochiul-boului cu adevarat surprinzatoare. Relativ usor de plantat si intretinut, sunt flori perfecte pentru gradina, spatii verzi, dar si pentru jardiniere sau ghivece mai mari, pentru ca efectul vizual este cu atat mai impresionant cu cat reusiti sa obtineti un covor compact de Milady Rose in acelasi spatiu. 
 
Prefera un sol bogat in nutrienti, fertilizat inainte de plantare, cu drenare buna si mult soare, desi se poate adapta si in semi-umbra, dar nu vor fi la fel de viguroase si longevive. Se adapteaza usor climatului din tara noastra, rezista bine la seceta (dar trebuie udate periodic) si la daunatori sau boli, dar sunt vulnerabile la ger. Se planteaza in martie-aprilie si daca vremea le-o permite vor inflori toata vara, chiar pana la jumatatea toamnei, si de fiecare data inflorescentele sunt mari, roz, sferice si numeroase.

Foto: etsy.com

Articole asemănătoare

 • Vin de cirese

  O bautura preparata in casa cu un gust puternic de fructe, foarte buna ca aperitiv.

 • Cocktail cu vin rose, vodca si apa tonica

  Simplu de preparat, surprinzator prin nuantele de gust dintr-un cocktail potrivit pentru o seara de vara.

 • Trandafirul Mary Rose

  Cei care prefera trandafirii englezesti o fac mai ales datorita florilor mari, cu zeci de petale, adesea cu parfum intens si colorit viu, iar acest Mary Rose, creat in 1983, este unul dintre cele mai bune exemple.

 • Franta, sanatate cu un pahar de vin

  Savoir de vivre, un motto pentru francezi, un motto care spune tot despre modul de viata al francezilor. Conform studiilor medicale se pare ca francezii stau mai bine decat englezii, americanii sau alte popoare in ceea ce priveste sanatatea

 • Trandafirii anului 2009

  All America Rose Selections (AARS), o asociatie non profit a crescatorilor de trandafiri, are ca scop principal testarea, prezentarea si promovarea soiurilor noi si exceptionale de trandafir.