Trandafirul Red Berlin

Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina. Potrivit atat gradinarilor cu experienta cat si incepatorilor, Red Berlin surprinde prin florile sale mari, cu petale fine, catifelate, cromatica lor fiind in contrast cu verdele inchis al frunzelor cu aspect lucios, o combinatie de culori care ii confera un aspect elegant, distins. Tufele de trandafiri teahibrizi Red Berlin depasesc la maturitate un metru inaltime si se recomanda sa le lasati suficient spatiu circular pentru a se putea dezvolta in voie, ramurile fiind puternice si rezistente. 
 
Pentru Red Berlin este ideal un sol fertil, cu mult humus si drenare buna, si pentru ca butasii sa se dezvolte rapid si sa reziste multi ani se recomanda si fertilizarea periodica a pamantului, precum si pastrarea unui nivel de umiditate mediu. Sunt rezistenti la bolile si daunatorii ce pot afecta tufele de trandafiri. Un avantaj important este si toleranta crescuta a acestui soi de trandafiri la temperaturile scazute din timpul iernii. Perfecti pentru buchete si aranjamente florale mai ample datorita culorii vii, trandafirii de acest tip rezista bine si dupa taiere pentru 7-10 zile.

Foto: revadva.co.rs

Articole asemănătoare

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Laleaua Red Dress, eleganta clasica si colorit intens

  Dintre varietatile de lalele pe care le putem planta in gradina Red Dress este una dintre cele mai bune alegeri daca preferam un soi clasic, elegant, cu aspect exotic si culoare intensa. Cu flori mari de un rosu intens, catifelat, elegant, Red Dress este o lalea ce are la maturitate aproximativ 25-30 de cm inaltime, foarte buna atat pentru spatii verzi cat si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Strugurii Swenson Red

  Soi de struguri de masa cu ciorchini mari, grei (o medie de 700 de grame), cu numeroase boabe rotunde, rosiatice, cu gust dulce si parfumat, acest Swenson Red este o excelenta alegere pentru o gustare sanatoasa, delicioasa sau pentru o ocazie speciala.