Trandafirul Red Berlin

Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina. Potrivit atat gradinarilor cu experienta cat si incepatorilor, Red Berlin surprinde prin florile sale mari, cu petale fine, catifelate, cromatica lor fiind in contrast cu verdele inchis al frunzelor cu aspect lucios, o combinatie de culori care ii confera un aspect elegant, distins. Tufele de trandafiri teahibrizi Red Berlin depasesc la maturitate un metru inaltime si se recomanda sa le lasati suficient spatiu circular pentru a se putea dezvolta in voie, ramurile fiind puternice si rezistente. 
 
Pentru Red Berlin este ideal un sol fertil, cu mult humus si drenare buna, si pentru ca butasii sa se dezvolte rapid si sa reziste multi ani se recomanda si fertilizarea periodica a pamantului, precum si pastrarea unui nivel de umiditate mediu. Sunt rezistenti la bolile si daunatorii ce pot afecta tufele de trandafiri. Un avantaj important este si toleranta crescuta a acestui soi de trandafiri la temperaturile scazute din timpul iernii. Perfecti pentru buchete si aranjamente florale mai ample datorita culorii vii, trandafirii de acest tip rezista bine si dupa taiere pentru 7-10 zile.

Foto: revadva.co.rs

Articole asemănătoare

 • Red Diamond, nectarine savuroase

  Soi de nectarine cu pulpa suculenta, zemoasa, coaja subtire cu o culoare intensa, un rosu aprins cu pete galbui, gust dulce, foarte aromat, Red Diamond este o varietate cu buna productivitate anuala, relativ usor de intretinut si cultivat.

 • Zmeura Red Giant

  Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.

 • Camelia Red, rafinament nipon in gradina

  O varietate de camelie japoneza de un rosu catifelat, matasos, si inflorescente cu aspect de o eleganta geometrica, acesta camelie Red este de departe una dintre cele mai frumoase alegeri pentru gradini, fiind rezistenta, usor de intretinut si mai ales incantatoare.

 • Red Magic - un soi special de zambile

  Soi de zambile cu un parfum puternic, dulceag, seducator, numeroase inflorescente in forma de stea cu petale de un rosu deschis spre roz si centru alb, Red Magic este una dintre cele mai frumoase flori pe care le puteti planta intr-o gradina mai mica sau un ghiveci, usor de intretinut si care se adapteaza repede oricarui climat si sol.

 • Rosiile Red Pear

  O tomata cu gust dulce si pulpa carnoasa, avand o forma ce aminteste de cea a unei pere, Red Pear este un soi timpuriu hibrid poate mai putin cunoscut si consumat, dar poate fi o alternativa interesanta daca vreti un alt fel de rosii.