Trandafirul englezesc Benjamin Britten

Un trandafir englezesc creat in 2001, acest Benjamin Britten se face usor remarcat datorita inflorescentelor mari, sferice, cu pana la 60 de petale, de un rosu deschis, cu o mireasma placuta, dominata de notele dulci, fructate. Se poate adapta in ghivece si jardiniere mari, dar este perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, pentru ca odata ce a prins se dezvolta repede si nu are nevoie de actiuni de intretinere deosebite. Frunzisul este de un verde lucios, inchis, intr-un contrast interesant cu rosul petalelor. Sunt foarte buni in parcuri sau pentru a marca centrul unui spatiu verde, iar efectul cromatic este deosebit. 
 
Tufele de trandafiri Benjamin Britten ating 120 de cm inaltime si vor avea nevoie de spatiu lateral aproape egal, dar poate la fel de bine sa fie plantat ca trandafir catarator, si daca are un suport rezistent si este ingrijit poate sa atinge pana la trei metri inaltime. Infloreste abundent, in mai multe randuri, de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, florile fiind mari, sferice, de o forma pe care nu o veti intalni la trandafirii obisnuiti pe care ii vedeti in gradini si parcuri. Pentru acest soi veti avea nevoie de un sol putin acid, fertil, cu drenare buna, intr-o zona unde viitoarele tufe sa aiba cat mai mult soare, desi suporta relativ bine si spatiile cu umbra. Rezista bine la boli si daunatori, dar nu trebuie sa uitati sa indepartati periodic florile si partile uscate ale plantei. Se uda frecvent, folosind cantitati relativ mari de apa, pana cand solul este putin umed.

Foto: davidaustinroses.com

Articole asemănătoare

 • Dune, trandafirul catarator pentru orice gradina

  Cu bobocii sai mari, de un galben delicat, deschis, aceasta varietate de trandafir urcator este rezistenta, longeviva, se adapteaza usor conditiilor de sol si clima din Romania, asa ca va trece cu bine atat de perioadele secetoase cat si de cele geroase.

 • Trandafirul englezesc Roald Dahl

  Purtand numele unuia dintre marii povestitori ai literaturii pentru copii (si nu numai), acest soi de trandafir englezesc a fost creat ca un omagiu adus scriitorului la implinirea unui secol de la nasterea sa (cu aprobarea sotiei acestuia) si iese in evidenta usor datorita nuantei si formei bobocilor sai.

 • Abraham Darby, trandafirul englezesc perfect pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari, cu zeci de petale, intr-o nuanta mai putin obisnuita, un roz cu tonuri de piersica si parfum intens

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Trandafirul Craciunului

  Dupa ce randul trecut am invatat cate ceva despre trasaturile definitorii ale cactusului de Craciun, astazi va propunem sa descoperim farmecul unei alte flori de sezon: trandafirul Craciunului.