Trandafirul englezesc Benjamin Britten

Un trandafir englezesc creat in 2001, acest Benjamin Britten se face usor remarcat datorita inflorescentelor mari, sferice, cu pana la 60 de petale, de un rosu deschis, cu o mireasma placuta, dominata de notele dulci, fructate. Se poate adapta in ghivece si jardiniere mari, dar este perfect pentru gradini, parcuri, spatii verzi, pentru ca odata ce a prins se dezvolta repede si nu are nevoie de actiuni de intretinere deosebite. Frunzisul este de un verde lucios, inchis, intr-un contrast interesant cu rosul petalelor. Sunt foarte buni in parcuri sau pentru a marca centrul unui spatiu verde, iar efectul cromatic este deosebit. 
 
Tufele de trandafiri Benjamin Britten ating 120 de cm inaltime si vor avea nevoie de spatiu lateral aproape egal, dar poate la fel de bine sa fie plantat ca trandafir catarator, si daca are un suport rezistent si este ingrijit poate sa atinge pana la trei metri inaltime. Infloreste abundent, in mai multe randuri, de la sfarsitul primaverii pana la inceputul toamnei, florile fiind mari, sferice, de o forma pe care nu o veti intalni la trandafirii obisnuiti pe care ii vedeti in gradini si parcuri. Pentru acest soi veti avea nevoie de un sol putin acid, fertil, cu drenare buna, intr-o zona unde viitoarele tufe sa aiba cat mai mult soare, desi suporta relativ bine si spatiile cu umbra. Rezista bine la boli si daunatori, dar nu trebuie sa uitati sa indepartati periodic florile si partile uscate ale plantei. Se uda frecvent, folosind cantitati relativ mari de apa, pana cand solul este putin umed.

Foto: davidaustinroses.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Abraham Darby, trandafirul englezesc perfect pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari, cu zeci de petale, intr-o nuanta mai putin obisnuita, un roz cu tonuri de piersica si parfum intens

 • Trandafirii Summer Song, rafinament si nuante intense

  Vreti un trandafir englezesc rezistent si frumos, cu boboci mari, rotunzi, cu multe petale in care se intalnesc portocaliul si rozul? Atunci acest "cantec de vara" este optiunea cea mai buna, fiind o varietate de trandafir usor de plantat si intretinut, longeviv, de care va veti bucura an dupa an.

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.

 • Trandafirul Craciunului

  Dupa ce randul trecut am invatat cate ceva despre trasaturile definitorii ale cactusului de Craciun, astazi va propunem sa descoperim farmecul unei alte flori de sezon: trandafirul Craciunului.