Tratamente naturiste cu frunze de dafin

Dafinul sau laurul este unul dintre cele mai apreciate condimente in bucatarie, frunzele sale uscate cu gust picant si usor de recunoscut aducand un plus de savoare unui numar apreciabil de preparate. Folosit inca din Antichitate cand era considerat o planta sacra, folosita in ritualuri, in alimentatie si chiar pentru ghicirea viitorului, dafinul cu care ne-am obisnuit in arta culinara este un arbust inalt cu frunze mereu verzi, trunchiul drept, flori cu patru petale si il vom intalni adesea cultivat mai ales pentru efectul decorativ decat pentru recoltare. In medicina naturista frunzele de dafin uscate sau proaspete sunt preparate sub forma de ceaiuri, infuzii sau tincturi, si le puteti culege si pregati acasa daca nu preferati sa cumparati preparatele direct din magazinele de specialitate. Se pot folosi intern sau extern pentru tratarea mai multor afectiuni. 
 
- beti o cana de ceai de foi de dafin, indulcit cu o lingurita de miere, atunci cand sunteti ragusit sau aveti dureri usoare in gat
- infuzia concentrata cu miere si (optional) cateva picaturi de zeama de lamaie la o cana, bauta fierbinte, este indicata pentru a reduce febra. Are efect sudoripar, intareste sistemul imunitar si ajuta organismul sa se refaca mai repede
- infuzia foarte concentrata (doua linguri cu varf la o cana) se foloseste pentru bai de picioare pentru a inlatura senzatia de oboseala si a reduce durerile
- adaugati infuzie la apa din cada pentru a relaxa muschii, a reduce inflamatiile si durerile articulare
- se bea regulat infuzie de laur in cazurile de reumatism sau lumbago
- se recomanda o cura de infuzie de dafin daca aveti frecvent dureri de stomac. Beti in fiecare zi 2-3 cesti de infuzie concentrata pentru 2-4 saptamani si rezultatele ar trebui sa se faca simtite rapid
- tinctura de dafin luata zilnic usureaza digestia si ajuta la refacere florei intestinale
- uleiul esential si infuzia sunt recomandate de specialistii in medicina naturista si ca adjuvant in tratarea bronsitelor, crizelor de tuse convulsiva sau astmului
- plagile superficiale se pot tampona cu infuzia sau decoct rece
- consumul de frunze de dafin in orice forma ajuta la tratarea depresiei si oboselii cronice

Foto: thegrowers-exchange.com

 

Articole asemănătoare

  • Tratamente naturiste cu nuci

    Miezul de nuca este un veritabil fruct-minune, si in afara gustului placut are grasimi, vitamine, proteine, este bogat in calorii (va fi consumat cu moderatie mai ales daca vrem sa slabim) si poate fi o gustare sanatoasa si satioasa.

  • Tratamente naturiste cu plamanarica

    O planta medicinala cunoscuta de specialistii in medicina naturista ca un valoros aliat in tratarea bolilor de plamani (de unde si numele), plamanarica (Pulmonaria officinalis) mai este cunoscuta si ca mierea ursului, tutun de padure, albastrea sau cuscrisor, fiind o planta erbacee, perena, cu flori de un rosu-violet.

  • Oregano si medicina naturista

    Versatil si cu un parfum aparte oregano proaspat sau uscat, sub forma de pulbere, ceai sau tinctura poate fi folosit si in tratamente naturiste, unele neasteptat de eficient pentru a preveni anumite afectiuni sezoniere sau a usura simptomele unor boli cronice.

  • Jneapanul sau pinul de munte in medicina naturista

    Infuzia de muguri de jneapan se prepara din o lingurita cu varf de muguri uscati la o cana de apa fierbinte. Se recomanda sa beti doua, chiar trei cani pe zi.

  • Cartofi natur cu rasol de peste

    Cu un timp de preparare rapid, reteta de cartofi natur cu rasol de peste este o mancare cu un gust placut. In timp ce cartofii ne ofera senzatia prelungita de satietate, pestele completeaza cu o valoare nutritiva mare.


Warning: fopen(cache/c5731392c4f7ad44f23c931675eab129) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139