Uleiul esential de busuioc

Desi sunt rareori intrebuintate cu buna stiinta in scopuri medicale, uleiurile esentiale extrase din plante au capacitati tamaduitoare. Uleiul esential de busuioc se obtine in etapa de inflorire a plantei si detine o aroma dulce, usor stridenta, deosebit de placuta. Cei l-au studiat si folosit mai temeinic au putut constatata ca  "ascute" mintea si are un impact pozitiv asupra sanatatii inimii si sistemului imunitar.

Sa vedem, asadar, cateva dintre utilizarile sale de baza:

Cosmetica: Primul taratament la care ne duce cu mintea oricare dintre uleiurile esentiale este masajul. Cel de busuioc, pe langa starea de bine si relaxare pe care o induce pacientului prin aroma, catifeleaza pielea si combate acneea si infectiile din stratul superficial al pielii.

Stres: Uleiul esential de busuioc are un efect tonic si reglator asupra sistemului nervos, ceea ce il recomanda in astenia nervoasa (in surmenajul intelectual, in epuizarea nervoasa), in starile depresive,  insomnie, etc.Acesta purifica si dinamizeaza in mod foarte eficient planul psiho-mental stimuland intelectul si asigurand o stare de pace afectiva.

Raceala: Uleiul esential de busuioc amelioreaza sau inlatura simptomele racelii, respectiv febra care i se asociaza. Gratie naturii sale antispasmotice, mai este folosit in caz de tuse convulsiva (magareasca).   

Probleme respiratorii: Pe langa intrebuintarile amintite la punctul anterior, uleiul esential de busuioc trateaza astmul, bronsita, si infectiile sinusurilor.

Circulatie sanguina: Ultima abilitate prezentata de noi, fiindca in realitate sunt mult mai multe, se refera la imbunatirea circulatiei sanguine.

In atentia cititorilor:

Nu se va administra sub nici o forma copiilor sub 3 ani, femeilor gravide (poate provoca varsaturi). .Folosirea in cura interna se face numai la recomandarea medicului si sub supraveghere medicala. Informatiile prezentate sunt cu titlu informativ, consultatia medicala fiind absolut necesara.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Sos de busuioc, lamaie si usturoi

    O alternativa aromata si simpla pentru clasicul pesto, cu gust intens de busuioc verde, proaspat, parfumat, ulei de masline, putin usturoi si putina lamaie.

  • Remedii naturiste impotriva durerilor de dinti

    Uleiul esential de cuisoare poate fi folosit punand cateva picaturi pe o bucatica de tifon si tamponand usor zona dureroasa (este bun si pentru durerile de gingii). Iar 1-2 cuisoare intregi, mestecate indelung, improspateaza respiratia, reduc placa bacteriana si riscul aparitiei cariilor.

  • Leacuri naturiste cu busuioc

    Planta aromatica des folosita in bucatarie pentru notele parfumate pe care le confera preparatelor, transformand o reteta ce altfel ar fi fost banala intr-un deliciu, busuiocul este utilizat si in medicina traditionala pentru a trata si preveni mai multe afectiuni.

  • Salata de fructe cu piersici, rodie si busuioc

    O reteta de salata de fructe cu piersici aromate, fructe de padure si dulceata acrisoara a rodiei, cu note intense de busuioc. Puteti folosi zmeura si afine proaspete sau congelate.

  • Cinci plante pentru reducerea anxietatii

    Lavanda: una dintre cele mai cunoscute si mai apreciate flori, planta ce este cultivata intensiv de cunoscatori in principal pentru a obtine uleiul esential de lavanda, delicata lavanda este una dintre cele mai bune alegeri daca avem nevoie de o floare pentru interiorul casei. Nu este foarte pretentioasa, dar parfumul ei relaxeaza sistemul nervos si muscular, aduce un somn mult mai linistit si pe termen lung scade anxietatea si ajuta la inlaturarea depresiei cronice.


Warning: fopen(cache/241e7afe7a573366ba1dcdf90aa81314) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139