Utilizarile uleiului de arahide

 Uleiul de arahide se numara printre cele mai intrebuintate uleiuri in America, unde culturile de arahide sunt foarte raspandite.

Uleiul de arahide este foarte potrivit la prepararea fripturilor. Utilizarea sa in bucatarie este cunoscuta in sud-estul Asiei.

Acesta are un gust unic si este rezistent in cazul preparatelor culinare care necesita temperaturi inalte. De asemenea, este ideal la pregatirea maionezei.

Se utilizeaza in sosuri cu otet. Carnea de peste si cea de pasare se prepara cu uleiul de arahide la gratar sau la cuptor.

Intrebuintarea uleiului de arahide la diferite mancaruri se datoreaza continutului sau bogat caloric.

Desi are in componenta destul de multi acizi grasi saturati, acestia se compenseaza cu acizii grasi polinesaturati si mononesaturati, care au rolul de a scadea nivelul de colesterol din sange.

Daca este presat la rece, uleiul de arahide se poate oxida foarte repede.

Este recomandat, de asemenea, sa se pastreze in frigider. In plus, se mentine si in locuri reci, uscate si intunecoase.

Intrebuintat la masaj, uleiul de arahide este benefic persoanelor care sufera de artrita.

Gustul sau devine mai intens in momentul in care arahidele sunt prajite inainte de a fi presate. Astfel, culoarea uleiului de arahide poate varia, de la un galben puternic pana la un brun-deschis.

Este bine sa evite acest ulei persoanele alergice la nuci sau alune.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu unt de arahide si cafea

    Poate ca place cafeaua, bauta fierbinte in fiecare dimineata. Ati incercat gustul de unt de arahide, adorat de unii, detestat de altii. Cum ar fi sa le aduceti impreuna in aceeasi cana printr-o reteta cu totul diferita de ceea ce intelegem in general printr-un smoothie. In definitiv nu trebuie sa fie un mix de fructe, legume si verdeturi alaturi de apa sau lapte vegetal, ci poate fi ceva cu totul nou.

  • Mamba - untul de arahide picant

    La prima vedere doar un unt de arahide clasic, "mamba" este de fapt o specialitate traditionala din Haiti in care gustul cremos de arahide se impleteste cu cel picant al ardeiului iute, si cu cat mai iute cu atat mai bine.

  • Smoothie cu unt de arahide si afine

    Untul de arahide este preferatul multora, iar in combinatie cu gustul dulce-acrisor de afine face dintr-un smoothie o combinatie pe care o veti tine minte.

  • Smoothie cu unt de arahide, banana si cacao

    Plin de proteine, gust placut, un plus de energie, asa ca aceasta combinatie de unt de arahide, cacao si banana este recomandata in special celor care fac mult efort fizic. Asa ca daca va place sportul s-ar putea sa fie reteta de smoothie care sa va ajute sa exersati un pic mai mult.

  • Untul de arahide, o optiune alimentara sanatoasa

    Untul de arahide este un aliment realizat din arahide uscate si prajite, de consistenta pastoasa., care poate fi folosit atat ca o gustare,