Varza a la Cluj

varza a la clujIngrediente:
700g carne de porc
50g orez
1kg varza acra
3 cepe
100g slanina afumata
3 linguri pasta de rosii
1 lingurita boia dulce de ardei
150g untura
200ml smantana
sare, piper

Preparare:
Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa taiata felii, care a fost calita, in prealabil, in untura, si se amesteca cu orezul, spalat, fiert si racit. La compozitie se mai adauga sare si piper, dupa gust. In untura ramasa de la calitul cepei se prajeste slanina afumata, iar cand aceasta s-a rumenit, se adauga varza taiata fideluta, boia, pasta de rosii, sare si piper. Se calesc impreuna, amestecand continuu, pana varza s-a inmuiat. Separat, se unge o cratita mare cu untura, se asaza un strat de varza calita, deasupra se pune un strat de carne si se continua in felul acesta pana cand ingredientele s-au epuizat. Se introduce la cuptor, la foc mic, aproximativ 2 ore. Se serveste fierbinte, cu smantana deasupra.

Articole asemănătoare

  • Zucchini a la grecque

    Incetul cu incetul, toti am devenit ori suntem pe cale sa devenim adeptii mancarurilor gustoase si rapide, deoarece acestea ne scutesc de multe batai de cap in goana nebuna dupa timp liber.

  • Paste a la grec cu oregano si rosii

    Delicioasa si aleasa pentru un meniu al zilei, reteta de paste a la grec cu oregano si rosii va va surprinde prin gustul nemaipomenit al pastelor imbinat cu legume.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Cehiei

    Bucataria traditionala a Cehiei nu este cea mai dietetica, totusi, nu poti ramane complet indiferent la bunatatile care insotesc renumita bere ceha.

  • Sufleu de varza alba la cuptor

    Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.

  • Peste somn cu varza murata la cuptor

    Combinatie de mancare mai rar intalnita, somnul cu varza murata la cuptor este o reteta plina de savoare, numai potrivita pentru o masa delicioasa.