Varza rosie calita cu bere neagra

Ingrediente:

1 lingura de unt
1 lingura ulei de masline
1 ceapa rosie, mare, taiata pestisori
1 varza rosie, tocata fin
1 cana bere neagra
sare, piper negru macinat
1 lingurita cu varf boabe de mustar
1 varf de lingurita ienibahar

Mod de preparare: untul si uleiul de masline se pun la incins intr-o cratita, pe foc mediu, apoi se pune ceapa la calit. Se lasa pana incepe sa se inmoaie, fara sa isi schimbe culoarea, se adauga varza tocata, sare, piper si toata cantitatea de bere, amestecand tot timpul si lasand la gatit, sub capac, pana cand varza rosie este moale, bine facuta. Se mai lasa sa scada fara capac pana incepe sa isi schimbe culoarea, fara sa se arda, apoi se poate opri focul. Se amesteca bine cat este fierbinte cu boabele de mustar si ienibaharul, se mai pune sare si piper, apoi se poate servi.

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu bere neagra si suc de grepfrut

    Un pahar de bere neagra cu note de citrice este racoritor si delicios mai ales in zilele calduroase, dar combinatia indrazneata este buna in orice parte a anului.

  • Smoothie energizant cu varza rosie si suc de ananas

    Cu multe vitamine si o combinatie indrazneata de varza rosie si ananas, este o bautura sanatoasa, plina de energie pentru o zi obositoare. Poate inlocui cu succes o gustare sau poate potoli setea mai bine decat un suc din comert. Se bea cu sau fara gheata, dupa gust.

  • Cocktail cu bere neagra si cafea

    Un amestec de lichior de cafea, bere neagra plina de aroma si personalitate, gheata si putin Aperol, totul completat de un alt lichior italian traditional, este un cocktail pentru ocazii speciale.

  • Cocktail cu bere neagra, vin spumant si lichior

    O bautura in care gustul amarui de bere neagra si cel proaspat de vin spumant se intalneste cu dulceata acrisoara a fructelor de padure.

  • Cocktail cu bere, sirop de artar si bourbon

    Gustului amarui de bere neagra de calitate i se adauga aroma de lamaie si dulceata aparte a siropului de artar, rezultatul final fiind un cocktail cu personalitate.