Vin alb cu ghimbir si ceai negru

Ingrediente:

1 cana zahar brun sau alb
½ cana ghimbir taiat felii subtiri, mici
2 litri ceai negru, fara zahar, rece
1 sticla vin alb de calitate
rondele subtiri de mar pentru servire
1 lingurita scortisoara macinata
cuburi de gheata

Mod de preparare: dizolvati toata cantitatea de zahar in 300 ml de apa fiarta, amestecand tot timpul, punand apoi si feliile de ghimbir pentru a obtine un sirop dulce, cu arome picante. Se amesteca bine si se lasa 10-15 minute la infuzat, dupa care se scurge prin sita, indepartand ghimbirul. Intr-o carafa se amesteca bine siropul de zahar si ghimbir cu toata cantitatea de ceai negru, fara zahar, infuzat dupa gust. Se tine combinatia la rece pentru 1-2 ore, dupa care se toarna deasupra vinul alb, se pun 10-12 felii subtiri de mar, scortisoara si cateva cuburi de gheata. Se serveste imediat in pahare sau se poate pastra la rece pana a doua zi.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu gin si ceai negru

    La prima vedere o reteta banala, combinatia dintre ginul cu notele sale de ienupar si un ceai negru bun, aromat, de calitate, este surprinzatoare. Un truc pentru o aroma intensa este sa pregatiti un ceai negru, infuzat dupa gust, fara zahar si miere, care dupa ce s-a racit se pastreaza la frigider pentru cel putin o ora.

  • Punci de iarna cu whiskey si ceai negru

    O bautura cu personalitate, in care whiskeyul preferat intalneste notele amarui ale unui ceai negru de calitate, cele proaspat-picante de ghuimbir si aroma de lamaie.

  • Smoothie cu fructe si ceai negru

    Un ceai negru este excelent in orice moment al zilei, iar in aceasta combinatie va sta la baza unui smoothie cu fructe, multe vitamine, si un plus de energie atat de necesar.

  • Cocktail de iarna cu gin si ceai negru

    Un ceai negru de calitate, cu notele sale intense, aromate, personale, va fi esenta acestui cocktail servit cald in zilele reci de iarna.

  • Smoothie cu piersici si ceai negru

    Alegeti fructe frumoase, bine coapte, parfumate, si un ceai negru de calitate, infuzat dupa gust.