Viola

Familia: ViolaceaeViola
Aspect: Erbacee, tufa
Perioada de inflorire: Vara si iarna-primavara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Abundenta

In acest gen se inscriu numeroase specii cu flori alcatuite din 5 petale si cu o mare varietate de culori. Sunt specii si anuale si perene si nu necesita o ingrijire deosebita.

Cultivare: usoara. Cele anuale se planteaza in martie-aprilie, iar cele perene in septembrie-octombrie, intr-un compost alcatuit din pamant de flori fertilizat artificial.

Reproducere: Se inmultesc prin seminte, butasi si divizarea tufelor. Se planteaza intr-un amestec de turba si nisip in cantitati egale. Compostul trebuie mentinut umed, udandu-se cu regularitate si administrndu-se in perioada de vegetatie un ingrasamnt lichid.

Pericole: Parazitii principali care ataca aceste plante sunt limacsii si afidele, acestia combatndu-se prin insecticide speciale.

Specii si soiuri: Viola cornuta, Viola odorata, Viola tricolor, Viola x wittrockina. 
 

Articole asemănătoare

 • Ridichile Viola - un soi de culoare violet

  Destul de mici, crocante, satioase, cu un gust plin si aromat, aceste ridichi din soiul Viola ar parea la fel ca varietatile traditionale daca nu ar fi coloritul, un violet deschis, foarte elegant dar cu totul neobisnuit pentru aceste legume.

 • Panseluta in medicina naturista

  Cunoscuta ca una dintre cele mai atragatoare si elegante plante decorative, de o frumusete delicata, plina de culoare si farmec, panseluta (Viola tricolor) se potriveste la fel de bine in gradina, in ghivece sau jardiniere, este usor de plantat si intretinut si schimba radical orice spatiu.

 • Toporasul, floarea Afroditei

  Toporasului i se mai spune si floricica echinoctiului, pentru ca infloreste in timpul echinoctiului de primavara. In Grecia antica, se credea ca toporasul este floarea Afroditei, zeita iubirii.

 • Violetele, cadouri perfecte pentru ziua de Dragobete

  Cunoasteti momentul crucial in care natura a demonstrat ca iubeste omul? Daca nu stiti, va spunem noi: cel in care am primit in dar de la natura florile. Primele reprezentante ale acestora au aparut pe Pamant acum 130 milioane de ani si, la fel ca cele de astazi, se crede ca si acelea erau foarte frumoase, culorate si parfumate.

 • Violetele inveselesc si infrumuseteaza orice gradina

  Violetele sunt floricelele mici, discrete, care imprastie in aer o mireasma inconfundabila, care atrag toate privirile asupra lor si care ne incanta prin gingasia specifica