White Symphony - trandafirul de un alb perfect

Trandafirii de un alb pur, curat, fara nuante roz sau galbene, sunt intalniti mai rar in gradini dar sunt foarte indragiti de pasionati si cunoscatori. Iar aceasta varietate cunoscuta sub numele inspirat de White Symphony este cu adevarat o simfonie cromatica de un alb simplu, foarte puternic mai ales in contrast cu verdele frunzelor, o varietate rezistenta, foarte buna atat pentru gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale mai ample. Are insa nevoie de mai multa ingrijire si in special de un sol bine fertilizat pentru a se dezvolta repede. Singur sau alaturi de alti trandafiri sau alte flori in culori complementare White Symphony infloreste din iunie pana spre sfarsitul toamnei si la maturitate tufa este puternica, viguroasa, depasind 85 de cm inaltime. 
 
Este un trandafir ce prefera un sol cu drenare buna, PH putin acid, eventual putin nisipos si cat mai multa lumina. Se recomanda sa fertilizati bine zona aleasa cu compost si ingrasamant organic inainte de plantare, si poate fi pus in pamant primavara, pana in mai, sau toamna, pana in noiembrie. Nu uitati sa il udati in primele zile dupa plantare. Rezista la geruri de pana la -23 de grade Celsius, dar si la boli sau daunatori. Inflorescentele sunt mari, duble, petalele au textura catifelata, pana la 25 pentru un singur boboc de trandafir. Parfumul este usor, vag, abia detectabil. Foarte buni pentru buchete, rezista multa vreme in vaza dupa ce au fost taiati. Se recomanda sa fie curatati de partile uscate in fiecare primavara, pastrand (ideal) doar 5-6 din cele mai puternice ramuri.

Foto: bakker.com

 

Articole asemănătoare

 • Kronenbourg, trandafirul de un rosu delicat pentru toate gradinile

  Varietate de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu petale catifelate de un rosu palid, elegant, delicat, ce poate sa bata spre roz intens, alaturi de pete de un alb galbui, Kronenbourg poate fi plantat in orice gradina sau spatiu verde, fiind excelent si pentru parcuri, fie in palcuri mici, fie conturand borduri de culoare si prospetime.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.