White Symphony - trandafirul de un alb perfect

Trandafirii de un alb pur, curat, fara nuante roz sau galbene, sunt intalniti mai rar in gradini dar sunt foarte indragiti de pasionati si cunoscatori. Iar aceasta varietate cunoscuta sub numele inspirat de White Symphony este cu adevarat o simfonie cromatica de un alb simplu, foarte puternic mai ales in contrast cu verdele frunzelor, o varietate rezistenta, foarte buna atat pentru gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale mai ample. Are insa nevoie de mai multa ingrijire si in special de un sol bine fertilizat pentru a se dezvolta repede. Singur sau alaturi de alti trandafiri sau alte flori in culori complementare White Symphony infloreste din iunie pana spre sfarsitul toamnei si la maturitate tufa este puternica, viguroasa, depasind 85 de cm inaltime. 
 
Este un trandafir ce prefera un sol cu drenare buna, PH putin acid, eventual putin nisipos si cat mai multa lumina. Se recomanda sa fertilizati bine zona aleasa cu compost si ingrasamant organic inainte de plantare, si poate fi pus in pamant primavara, pana in mai, sau toamna, pana in noiembrie. Nu uitati sa il udati in primele zile dupa plantare. Rezista la geruri de pana la -23 de grade Celsius, dar si la boli sau daunatori. Inflorescentele sunt mari, duble, petalele au textura catifelata, pana la 25 pentru un singur boboc de trandafir. Parfumul este usor, vag, abia detectabil. Foarte buni pentru buchete, rezista multa vreme in vaza dupa ce au fost taiati. Se recomanda sa fie curatati de partile uscate in fiecare primavara, pastrand (ideal) doar 5-6 din cele mai puternice ramuri.

Foto: bakker.com

 

Articole asemănătoare

 • Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

  Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.

 • Hortensiile Harmony

  Printre soiurile de hortensii aceste Harmony ies in evidenta din prima clipa datorita inflorescentelor de un alb curat - veti gasi si exemplare cu flori de un alb stins spre crem - numeroase, dispuse in ciorchini ascutiti ce pot atinge pana la 30 de cm lungime si 20 de cm la baza, cu frunze mari, carnoase, late.

 • Bujorul White - albul pur pentru gradini superbe

  Flori mari, duble, de un alb pur, intens, usor de cultivat si intretinut

 • Trandafirul Claire Austin

  Un trandafir cu inflorescente mari, numeroase, de un alb cremos si cu parfum puternic, dominat de notele exotice, dulci

 • Bujorii Duchesse de Nemours - alb aristocratic

  Este un bujor de un farmec aparte, pentru ca reuseste sa schimbe radical orice spatiu verde cu florile sale de mari dimensiuni si parfumul dulce, puternic.