White Symphony - trandafirul de un alb perfect

Trandafirii de un alb pur, curat, fara nuante roz sau galbene, sunt intalniti mai rar in gradini dar sunt foarte indragiti de pasionati si cunoscatori. Iar aceasta varietate cunoscuta sub numele inspirat de White Symphony este cu adevarat o simfonie cromatica de un alb simplu, foarte puternic mai ales in contrast cu verdele frunzelor, o varietate rezistenta, foarte buna atat pentru gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale mai ample. Are insa nevoie de mai multa ingrijire si in special de un sol bine fertilizat pentru a se dezvolta repede. Singur sau alaturi de alti trandafiri sau alte flori in culori complementare White Symphony infloreste din iunie pana spre sfarsitul toamnei si la maturitate tufa este puternica, viguroasa, depasind 85 de cm inaltime. 
 
Este un trandafir ce prefera un sol cu drenare buna, PH putin acid, eventual putin nisipos si cat mai multa lumina. Se recomanda sa fertilizati bine zona aleasa cu compost si ingrasamant organic inainte de plantare, si poate fi pus in pamant primavara, pana in mai, sau toamna, pana in noiembrie. Nu uitati sa il udati in primele zile dupa plantare. Rezista la geruri de pana la -23 de grade Celsius, dar si la boli sau daunatori. Inflorescentele sunt mari, duble, petalele au textura catifelata, pana la 25 pentru un singur boboc de trandafir. Parfumul este usor, vag, abia detectabil. Foarte buni pentru buchete, rezista multa vreme in vaza dupa ce au fost taiati. Se recomanda sa fie curatati de partile uscate in fiecare primavara, pastrand (ideal) doar 5-6 din cele mai puternice ramuri.

Foto: bakker.com

 

Articole asemănătoare

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Trandafirul catarator Iceberg

  Varietate de trandafir floribunda catarator ce iese usor in evidenta datorita numarului mare de boboci de un alb intens, puternic, pur, Iceberg a fost creat in 1958 in Germania si mai este cunoscut si sub numele de Korbin, fiind repede adoptat de cunoscatori.

 • Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

  Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.