3 plante comune care iti pot prelungi viata
In medicina tradionala chineza si anumite credinte orientale plantele au fost folosite din vechime pentru vindecarea bolilor si intretinerea starii de sanatate. De pilda, medicii chinezi foloseau abundent ghimbirul impotriva durerilor, iar indienii isi tratau tenul cu pasta de curcuma pentru a preveni acneea. In continuare, va prezentam cele mai implicate 3 plante in procesul numit “longevitate”. Desigur, lungime vietii unui om nu se poate rezuma la atat, ci este nevoie sa se indeplineasca multe conditii, dar cu toate acestea la scara temporala mare nimic nu este lipsit de efect.
Cea mai cunoscuta in Occident este ghimbirul, planta erbacee aromata folosita in medicina si estetica datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante. In Ayurveda, medicina traditionala Indiana, ghimbirul are statutul de medicament. Ghimbirul ajuta la eliminarea toxinelor si intensificarea arderii grasimilor din organism, stimuleaza organismul si este util persoanelor letargice, lipsite de energie, deprimate sau fara pofta de mancare. In cosmetic este de asemenea un ingredient nelipsit. Nu doar ca stimuleaza circulatia sangvina dar faciliteaza inclusiv cresterea parului la persoanele cu probleme de aceasta natura. Ceaiul s-a dovedit eficient in tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie, iar sucul consumat intr-o anumita concentratie inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. O alta afectiune a batranetii prevenita, dar si tratata cu ghimbir este artrita.
A doua categorie de plante capabile sa asigure o viata lunga si sanatoasa este cea a coniferelor. In vechime, calugarii taoisti care traiau in muntii Chinei au observant ca singurele plante ramase in viata in timpul iernii erau coniferele. Prin incercari succesive, acestia au descoperit ca fiecarei componente de la pin ii reveneau una sau mai multe calitati terapeutice. De atunci, pinul a devenit un simbol al longevitatii in cultura Chineza. In scop medicinal, de la pin se recolteaza si se folosesc mugurii cu miros aromatic, placut, specific. Mugurii de pin sunt bogati in ulei volatil, rasini, principii amare, pinitol, flavonoizi, vitamina C. Decocturile de ace de pin, stimulente si fortifiante, ofera excelente bai impotriva oboselii.
In sfarsit, a treia planta in ordinea importantei este usturoiul. Delicioasul ingredient intrebuintat din America pana in Australia poate face mai mult decat a lasa cuiva gura apa. Studiile indica faptul ca alicina, substanta activa din usturoi, poate preveni ateroscleroza, blocajele coronariene, scade nivelul colesterolului rau, regleaza zaharul din sange si poate preveni chiar cancerul. Ca un actibacterian desavarsit, usturoiul este adesea utilizat pentru a trata infectiile minore.
Sursa foto: divehiholdings.com
I. C.
Articole asemănătoare
-
Greseli care iti pot afecta sanatatea in timpul verii
Odata cu zile senine si calduroase, sezonul estival aduce si mai multa motivatie celor care urmaresc o schimbare radicala in stilul lor de viata. Vara pare, de departe, cel mai potrivit moment pentru a imbratisa orice dieta “minune”.
-
Plante ornamentale de decembrie
Momentele speciale si zilele de sarbatoare necesita plante ornamentale pe masura. Pentru ca decembrie este prin definitie luna decoratiunilor si a cadourilor ne-am gandit ca ar fi potrivita o succinta abordare a plantelor care ne pot inconjura in aceste zile.
-
6 alimente care iti imbunatatesc starea de spirit
Nimeni nu a putut prescrie o “reteta” ideala, universala, a fericirii, fiindca sunt atatea cai posibile de urmat si lucruri care ne deosebesc.
-
Gradina de toamna si culorile
Imaginati-va o gradina lipsita de culoare, fara nimic atractiv din punct de vedere vizual. Viata ar fi mai trista pentru cel ce ar avea-o in spatele casei sale.
-
Ghintura contribuie la sanatatea ficatului
Ghintura nu este doar una dintre florile pe care iti face placere sa le admiri la marginea padurilor, este o planta medicinala redutabila care si-a rasfrant beneficiile asupra intregi generatii de oameni suferinzi.