5 motive pentru care sa optezi pentru iaurtul grecesc

Delicios si extrem de nutritiv, iaurtul grecesc este mai mult decat un aliment banal cu care ne putem astampara foamea intre mesele principale ale zilei. Cam aceasta ar fi, in esenta, concluzia la care au ajuns ultimele cercetari din domeniul nutritiei. Fara a discredita vreun moment iaurtul obisnuit, sau a-i pune la indoiala merite cat se poate de categorice, trebuie spus ca iaurtul grecesc detine totusi elemente de superioritate. Va prezentam cinci dintre acestea, carora le-am dat forma unor motive, pentru a va stimula atasamentul fata de acest aliment:

1. Mai consistent si mai cremos. Iaurtul grecesc este semnificativ mai consistent si mai cremos decat iaurtul obisnuit intrucat zerul si apa sunt strecurate in timpul procesului de fabricare. Daca textura constituie sau nu un avantaj, este o chestiune de preferinta. Daca va preocupa sanatatea dumneavoastra, optati pentru tipurile cu continut scazut de grasimi.

2. Mai bogat in proteine. Iaurtul grecesc are un continut semnificativ mai sporit de proteine, intre 14 si 18 g, fata de 10 g ca celelalte. Acest lucru face sa ne simtim stomacul plin pentru mai mult timp. Proteinele din iaurt, la fel ca si cele din lapte, contin in proportii optime toti aminoacizii esentiali. Din acest motiv, respectivele proteine au o valoare nutritiva ridicata, ocupand alaturi de cele din ou, un loc fruntas in ierarhia valorii biologice a proteinelor alimentare.

3. Mai putin zahar. Comparand diferitele tipuri de iaurt simplu, iaurtul grecesc are cel mai putin zahar. Zaharul din sortimentele simple isi are originea in lactoza prezenta in lapte. Iaurtul grecesc contine circa 7-9 g de zahar, in vreme ce celelalte, in jur de 12 g. Evitati produsele cu savoare de fructe pentru ca de regula contin foarte mult zahar. Pentru un gust deosebit adaugati o lingurita de miere naturala.

4.  O sursa gustoasa de calciu. Calciul este una dintre cele mai abundente substante minerale din organismul uman. Aceasta nu insemna insa ca suntem si feriti din calea deficientelor. Iaurtul grecesc este o sursa veritabila de calciu, iar consumul sau un pas important in mentinerea sanatatii oaselor. Cum continutul acestuia variaza de la un tip de iaurt la altul, este recomandat sa cititi ambalajul produselor pentru a cunoaste exact aportul de calciu si alti nutrienti.    

5. Iaurtul grecesc este bun pentru intestine. Stimuleaza probioticele din organismul tau consumand iaurt grecesc! Probioticele sunt mici organisme care ajuta la mentinerea echilibrului microorganismelor (microflorei) de la nivel intestinal. Cel mai mare grup de bacterii probiotice de la nivel intestinal este cel al acidului lactic, dintre care Lactobacillus acidophilus gasit in iaurt este cel mai cunoscut. Asigura-te ca iaurtul grecesc pe care il alegi spre consum poseda “culturi active” in compozitie.

Sursa foto: jessicashealthblog.com 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Cinci motive pentru care este bine sa mancam alune de padure

    Crude (preferabil pentru a beneficia din plin de calitatile nutritive) sau prajite, ca gustare sau folosite in diverse retete de desert, in salate de fructe sau, de ce nu, ca un ingredient surpriza intr-o salata de legume de toamna, alunele de padure nu sunt doar delicioase, ci si foarte sanatoase

  • Cum puteti folosi lamaile in casa sau in gradina

    Un truc simplu pentru un desert de vara care sa fie nu doar gustos, dar si sa iasa in evidenta usor, este sa folositi cate o jumatate de lamaie mare in care sa serviti o portie de inghetata. Scoateti cu grija tot miezul lamaii si umpleti coaja ramasa cu inghetata preferata. Eventual puteti sa turnati deasupra putina zeama proaspat de lamaie, cu aroma ei delicioasa, pentru un contrast interesant.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci pere

    Cei care mananca mai des pere ca gustare sau desert vor avea o digestie mai buna, ofera organismului un plus de fibre atat de necesare, iar secretia de sucuri gastrice este stimulata.

  • Cinci motive pentru care este bine sa mananci ardei iute

    Ardeiul iute rosu are un nivel ridicat de betacaroten, esential pentru buna functionare a organismului, si consumat de preferinta crud va ajuta sa aveti un sistem imunitar mai puternic si sa rezistati in fata infectiilor si bolilor de sezon.

  • Cinci fructe pentru un plus de energie

    Usoare, bune la gust, inlocuind cu succes gustarile cu mult zahar si carbohidrati, pentru a nu mai mentiona caloriile, fructele sunt alegerea la indemana, si datorita varietatii de gusturi si arome cu siguranta fiecare va gasi acel fruct care sa ii fie pe plac. Iar unele dintre fructe se dovedesc surse de energie surprinzatoare.


Warning: fopen(cache/940221d4d1dc238d49ddc3c2cd44d2af) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139